Viisi juutalaisia evankelioivaa tahoa Israelissa sai yllätyksen Avainmedialta.

Yllätyslahjoituksia Avainmedialta Israeliin

Jaa somessa

Viisi juutalaisia evankelioivaa tahoa sai yllätyksen huhtikuussa, kun Avainmedia ilmoitti haluavansa siunata ja rohkaista niitä sekä antaa lahjoituksen.

Iloinen uutinen

Lahjansaajat olivat innoissaan, kun saivat yhteydenoton Avainmedialta. He kertoivat olevansa ihmeissään saadessaan näin Jumalalta vastauksen rukouksiinsa.

– Eniten heitä ilahdutti kuulla, että he ovat erityisiä rukouskohteitamme, kertoo Avainmedian Israelissa tehtävän työn johtaja Aaron Ibrahim.

– Rahasumma, 5 000 €, on pyyteettömästi annettu kertalahjoitus. Sen tarkoitus on siunata ja rohkaista, hän tähdentää.

”Juutalaisille ensin”

– Haluamme kunnioittaa Jumalan omaisuuskansaa, taustoittaa toiminnanjohtaja Marko Selkomaa.

– Israel on Jumalan kansa, josta evankeliumi ja Jumalan sana on lähtenyt maailmaan. Paavali kehottaa ”antakaa juutalaisille ensin”.

Siksi Israel on Avainmedian tärkeimpiä kohdemaita ja siksi laajennamme toimintaamme määrätietoisesti Israelissa.

Lahjoitusten ja koko Avainmedian Israel-työn tavoite on evankelioida juutalaisia ja vahvistaa messiaanisten juutalaisten yhteistyötä keskenään.

Tarkka valinta

Lahjoituskohteita ei valittu hakemuksien kautta tai summamutikassa, vaan avainmedialaisten tekemän huolellisen taustatyön jälkeen. Lukemattomien Israelissa toimivien kristillisten järjestöjen listasta valikoitui rukoilemisen ja tutkimisen jälkeen tietyt järjestöt.

Lopulliset suositukset listan pohjalta antoi Aaron Ibrahim. Hän on taustaltaan Israelin arabi, asui Israelissa 19-vuotiaaksi ennen muuttoaan Suomeen, puhuu hepreaa ja arabiaa, omaa suuren kontaktiverkoston Israelissa ja tuntee lukuisia järjestöjä henkilökohtaisesti, myös nyt valitut tahot.

Vuoden päästä uudelleen

Vuoden päästä on tarkoitus tehdä samanlainen lahjoitustempaus. Silloin vastaanottajina ovat uudet kohteet.

Avainmedia on tukenut vuosien ajan ja tukee edelleen Israelissa säännöllisesti heprean kielellä juutalaisia evenkelioivaa ShelanuTV:tä, One for Israel -evankelioivaa järjestöä sekä messiaanisten seurakuntien Beit Hallel ja Calling of Israel evankelioimistyötä. Niiden saamaan tukeen ei näillä lahjoituksilla ole vähentävää vaikutusta eikä niiden kanssa tehtävään yhteistyöhön ole nyt tarkoitus tehdä muutoksia.

Afrikkalainen kotiseurakunta

Yksi yllätetyistä tahoista on afrikkalainen kotiseurakunta, johon kuuluu entisiä muslimeja ja messiaanisia juutalaisia.

Tel Avivin linja-autoaseman lähellä sijaitsee eräs tietty likainen, vanha kerrostalo.

– Sinne on muuttanut afrikkalaistaustaisia ihmisiä muun muassa Sudanista, Nigeriasta ja Ghanasta. Minulla ja tiimilläni on ollut etuoikeus käydä tapaamassa heitä ja heidän kotiseurakuntaansa, kertoo Aaron Ibrahim.

– He kokevat rasismia ja monenlaisia vaikeuksia, mutta he ovat uskollisia Jumalalle. Ja he ovat aivan valtavan hyviä evankelistoja Tel Avivin kaduilla!

– Musiikki soi heidän tilaisuuksissaan. Olin paikalla ja panin merkille, että laitteet olivat vinksis vonksis. Poikki menneitä kaapeleita oli teipattu ehjiksi, mikseri oli varmaan alun perin jostain huoltoasemalta, mikrofoni toimi juuri ja juuri – ääni olisi varmaan kuulostanut paremmalta ilman surkeaa mikkiä, kuvailee Ibrahim surullisenhupaisaa kokemustaan.

Ibrahim ehdotti Avainmedian johtoryhmälle, että Avainmedia lahjoittaisi kotiseurakunnalle paremmat äänentoistolaitteet. Ehdotus sai vihreää valoa.

– Kun afrikkalaiset kuulivat uutisen, he ilahtuivat ja pitivät karkelot!

Kaiken muun hyvän lisäksi Kristuksen ruumis rakentui, kun tapahtuma poiki yhteistyötä:

– Kun ShelanuTV:n äänimies kuuli tarinani, ilmoitti hän menevänsä asentamaan laitteet ja opettamaan niiden käyttöä. Ja ehkäpä joku afrikkalaisista menee todistamaan tv-kanavalle. Näin kaikki pikkupurot johtavat samaan jokeen, kuvailee Ibrahim evankeliumin etenemistä.

Tekstit Satu Rönkkö

Tue kohdetta – lahjoita