– Haluamme jakaa kipeän tarinamme muille, kertovat Mertsi ja Helena.

”Jumala kuljettaa meitä hetki hetkeltä eteenpäin”

Jaa somessa

– Haluamme jakaa kipeän tarinamme muille, koska tiedämme, että emme ole ainoita ihmisiä, jotka käyvät samanlaisia tilanteita läpi, sanovat Mertsi ja Helena Kuusisto.

Kuusistot kertovat itsestään ja vuodesta 2013, joka oli heille raskas ja surullinen.

Mertsi ja Helena olivat uskossa, ja he olivat seurakunnan aktiivisia jäseniä.

– Muistan pienenä miettineeni, mikä minusta tulee isona. Monenlaisia suunnitelmia oli oman elämän varalle, mutta en koskaan suunnitellut olevani 20-vuotiaana oman lapseni hautajaisissa, Mertsi sanoo.

– En olisi ikinä voinut uskoa, että taistelen lapseni rinnalla elämästä ja kuolemasta 27 päivän ajan, Helena sanoo.

Perheen ensimmäinen lapsi Mikael oli muutoin terve, mutta hän sairasti palleaherniaa (synnynnäinen palleatyrä), jolloin keuhkot eivät ole kunnolla kehittyneet.

– Olimme Ruotsissa lastensairaalassa ja siellä tehtiin kolme isoa leikkausta.

– Mikael lähetettiin takaisin Suomeen kuntoutumaan, mutta kuntoutuksen aikana sain puhelun lääkäriltä, joka kertoi tilanteen olevan huonompi kuin luultiin.

Lääkäri sanoi Mikaelin olevan hyvin hauras eikä välttämättä kestä siirtoa takaisin Ruotsiin. Puhelun jälkeen tuli uusi puhelu, jossa lääkäri kertoi, että Mikaelia elvytetään.

– Meistä molemmista tuntui silloin, että koko elämämme romahtaa.

Vavisuttavan puhelun aikana Kuusistojen kotona oli paikalla Helenan veli, Kurikan kotiseurakunnan pastori Markus, ja tämän puoliso.

– Rukoilimme, ja Markus sai näyssä kulkea lastensairaalaan, jossa Mikael oli. Hän näki lääkärit lapsemme ympärillä ja Jeesuksen noutamassa Mikaelia.

– Jumala pyysi meiltä lupaa luovuttaa Mikael.

– Siinä hetkessä se teki kipeää, mutta sanoimme Jumalalle, että tee niin kuin sinä parhaaksi näet.

Sen jälkeen Markus näki, kuinka Jeesus noutaa Mikaelin.

Näyn jälkeen puhelin soi uudelleen. Lääkäri kertoi Mikaelin nukkuneen pois.

– Minusta tuli kaiken tämän vuoksi erittäin katkera Jumalalle enkä aina edes uskonut Jumalan olemassaoloon, tunnustaa Helena ja jatkaa:

– Sitten eräässä rukoushetkessä haastoin Jumalan parantamaan polveni, joka oli kipeä nivelreuman vuoksi. Pyysin Jumalaa näyttämään valtasuuruutensa ja parantamaan minut. Ehkä silloin pystyisin antamaan kaiken anteeksi ja jatkamaan eteenpäin.

Helenan puolesta rukoiltiin. Polvi parantui.

– Siitä hetkestä alkoi minun sisäinen parantumiseni ja asioiden hyväksyminen.

– Tänään meillä on kaksi ihanaa ja tervettä lasta, jotka tuovat todella paljon iloa ja lohdutusta meidän elämäämme, pariskunta iloitsee.

– Kukaan ei ikinä pysty korvaamaan Mikaelia, mutta Daniel ja Adele ovat suuri ilonaiheemme.

– Uskovina käymme läpi samanlaisia tilanteita kuin ei-uskovat, mutta kaiken tämän keskellä, vaikka meihin sattui syvästi, Jumala oli kanssamme.

– Siksi haluamme sanoa, että vaikka sinusta tuntuisi siltä, että elämäsi on päättynyt ja et näe ulospääsyä, niin silti Jumala kuljettaa päivä päivältä ja hetki hetkeltä eteenpäin.

Romanien todistuksia videoina

Tänä keväänä ja kesänä on julkaistu erityisesti romanien todistuksia tuleuskoon.fi -sivustolla ja Avainmedian YouTubessa.

– Haluamme tavoittaa evankeliumilla Suomen romaniyhteisön erityisesti näin koronan jälkeen, kun monet suomalaiset eivät ole käyneet seurakunnissa pitkään aikaan, kertoo Avainmedian kotimaan työstä vastaava Janne Maunumäki.

– Haluamme tukea Suomen kristillistä romaniyhteisöä.  Esimerkiksi nämä videot voivat olla heille työkalu tavoittaa tuttujaan.

– Toivomme, että tämä videosarja rohkaisee niin romaneita kuin meitä kaikkia kääntymään Jumalan puoleen.

Tuleuskoon.fi on Avainmedian kehittämä ja ylläpitämä sivusto, jonka tarkoituksena on opastaa helppotajuisesti, miten tullaan uskoon. Sivustolla myös opastetaan liittymään paikallisseurakuntaan.

Tuleuskoon.fi -sivustolta löytyy videoina ja teksteinä elämäntarinoita, joissa ihmiset kertovat, miten he ovat tulleet uskoon ja miten Jumala on auttanut mahdottomiltakin tuntuneissa tilanteissa.

Tue kohdetta – lahjoita