Me varustamme kumppaneitamme

Varustaminen on keskeinen osa Avainmedian tehtävää.

Jaa blogikirjoitus

Varustaminen on keskeinen osa Avainmedian tehtävää.

Olemme sanoittaneet sen seuraavasti: Me varustamme ja koulutamme yksilöitä ja yhteisöjä toteuttamaan lähetyskäskyä median välityksellä.

Tämä tarkoittaa sitä, että pyrimme jakamaan sitä tietotaitoa, jota medialähetystyössä ja -osaamisessa on meille järjestönä kertynyt vuosien saatossa. Thaimaan mediakoulutusprosessi ja Turkin pakolaisseurakuntien koulutus ovat tästä erinomaisia esimerkkejä. Tiedollinen ja taidollinen asiantuntijuus on otettu vastaan kiitollisena ja arvostuksella. Parhaillaan opetusta laitetaan käytäntöön ja uusia ohjelmia on tekeillä.

Ilmaisu ”varustaa” nousee Paavalin opetuksesta seurakuntaviroista ja niiden tehtävistä ”varustaakseen kaikki seurakunnan jäsenet palvelutyöhön, Kristuksen ruumiin rakentamiseen” (Ef. 4:12). Ilmaisu, jota Paavali käyttää, puhuu kalastajasta, joka on nostanut verkkonsa kuivumaan. Kalastaja puhdistaa verkon roskista ja parsii rikkoutuneet verkon silmät. Kun puhumme varustamisesta, emme tarkoita tässä varusteiden antamista ja kaluston toimittamista. Varustamisella tarkoitamme kumppaneidemme kouluttamista, mentorointia ja opastamista tekemään medialähetystyötä omassa ympäristössään, omalla kielellään ja omaan kulttuuriinsa soveltuvalla tavalla.

Tämä on julistamistyön moninkertaistamista. Paavali kirjoitti Timoteukselle moninkertaistamisen mallin: ”Mitä olet – – minulta kuullut, usko se luotettaville ihmisille, jotka sitten kykenevät opettamaan muitakin” (2. Tim. 2:2). Paavali ja Timoteus, ”luotettavat ihmiset”, varustavat uuden setin ”luotettavia ihmisiä”. Näin evankeliumin julistamistyö ei jää yksille hartioille vaan julistajien joukko kasvaa kasvamistaan. Tätä periaatetta tahdomme toteuttaa käytännössä.

Jumala on puhunut seurakuntiemme hengellisille isille ja äideille menneinä vuosikymmeninä. Tästä syystä muun muassa Suomen Helluntaiseurakunnat ovat lähettäneet monille lähetyskentille paljon lähetystyöntekijöitä ja taloudellista panostusta. Työ on kantanut suurta hedelmää maailmanlaajuisesti. Nyt – tässä ajassa – Avainmedialla on tehtävä varustaa noita lähetyskenttiä nykyaikaisilla mediatyön menetelmillä ja tietotaidolla. Thaimaan onnistuneesti alkanut projekti jatkuu. Turkin mediakoulutus laajenee. Rukouksen ja neuvottelujen alla on lisäaskeleita muissa maissa.

Yhdessä varustamme, jotta palvelutyö moninkertaistuisi.

Hän antoi seurakunnalle sekä apostolit että profeetat ja evankeliumin julistajat, sekä paimenet että opettajat, varustaakseen kaikki seurakunnan jäsenet palvelutyöhön, Kristuksen ruumiin rakentamiseen. Ef. 4:11–12.

Lisää lukemista

Avainblogi

Erilaisia ihmeitä arjen keskellä

Juri Kulakevich kertoo Juhannuskonferenssissa Jumalan ihmeistä, joita ukrainalaiset ovat saaneet kokea sodan aikana.

Avainblogi

Oletko sinä valonsytyttäjä?

”Viikoittaisen rukousillan piti alkaa, mutta kukaan uskovista ei uskaltanut lähteä kodistaan.”