Avainmedia on julkaissut tänä kesänä erityisesti suomalaisten romanien todistuksia videoina Tuleuskoon.fi -sivustolla ja Avainmedian YouTubessa.

Katja – ”Uusi elämäni on parempaa kuin olisin voinut toivoa”

Jaa somessa

– Olen kiitollinen siitä, että olen saanut kadottaa vanhan elämäni, koska uusi elämäni on parempaa kuin olisin voinut toivoa, sanoo Salosta kotoisin oleva Katja, 33, ja viittaa Raamattuun:

– Minua ovat usein puhutelleet Jeesuksen sanat: ”Jos joku tahtoo kulkea minun jäljessäni, hän kieltäköön itsensä, ottakoon joka päivä ristinsä ja seuratkoon minua. Sillä se, joka tahtoo pelastaa elämänsä, kadottaa sen, mutta joka sen minun tähteni kadottaa, on sen pelastava.” (Luuk. 9:23–24).

Katja kertoo, mitä Jeesus on tehnyt hänen elämässään:

– Annoin elämäni Jeesukselle 2011 ja kävin kasteella 2013.

Ennen uskoon tuloaan Katjan elämä oli vaikeaa.

– Mieheni käytti päihteitä. Se teki perhe-elämäni vaikeaksi. Itsetuntoni heikkeni, olin katkera ja yksinäinen. Läheiset ihmiset riistettiin minulta tavalla tai toisella pois.

– Ajattelin ennen, että usko olisi välitön ratkaisu siihen, ettei ihmisen tarvitsisi kokea vääryyttä. Näin ei ollutkaan.

– Uskoon tuloni jälkeen tilanteeni helpottui hetkeksi. Kotona oli rauhallista, ja kaikki näytti menevän paremmin.

Rauhallista ajanjaksoa ei kuitenkaan kestänyt kauaa.

– Petyin Jumalaan – eikö Hän olekaan elämässäni, vaikka oli luvannut olla?

Mutta pikku hiljaa Jumala salli tilanteita, jotka kasvattivat Katjan uskoa Häneen.

– Muutaman vuoden ajan olin taistelukentällä. Taistelut saivat minut tuntemaan, että olin lähempänä Jumalaa kuin olin koskaan aiemmin kokenut.

Kovimmat koettelemukset tulivat perheen kautta.

– Samalla, kun yritin riippua Jumalassa kiinni, tuli iskuja, jotka horjuttivat sitä, mitä Jumala oli kasvattanut minussa vuosien aikana.

– Tiesin, että vaikeudet kuuluvat elämään, mutta ajattelin niiden helpottuvan jossain vaiheessa.

Jumala toi Katjan elämään monia rinnalla kulkijoita.

– He ovat elämässäni tälläkin hetkellä. He ovat olleet tukenani niin hyvinä kuin karuina hetkinä.

Katja kertoo rukousvastauksestaan 2014:

– Mieheni Jari sai pelastua. Kaikki näytti ensin hyvältä.

– Jumala alkoi varoitella minua, että Jari saattaa langeta. Hän valmisti minua tuleviin vaikeuksiin, sillä ne olivat aiempaa pahemmat, ja ne tuntuivat ylitsepääsemättömiltä. Olin valmis luovuttamaan. Olin uupunut. Tilanne näytti niin mahdottomalta, että olin valmis unohtamaan kaikki Jumalan lupaukset siitä, että Hän eheyttäisi perheeni ja tekisi kaikesta parempaa. Koin, että olin täysin oikeutettu eroon.

Mutta Jumala puuttui siinä hetkessä tilanteeseen.

­– Jumala lähetti luokseni ihmisen, joka oli kulkenut kanssani kaikkien näiden vuosien ajan uskoon tuloni jälkeen. Hän oli saanut sanan Herralta, että minun ei tarvitse luovuttaa, sillä saamani lupaukset täyttyisivät, kun jaksan vielä hetken odottaa.

– Uskon, että Jumala tuntee meidät jokaisen. Hän näki, että luokseni tullut ihminen oli juuri oikea ihminen tuomaan tuon sanoman. En tiedä, mitä olisi tapahtunut, jos hän ei olisi tuonut tuota sanomaa.

– Tuon sanoman jälkeen yritin koko ajan itse muuttaa ja kantaa Jaria, kunnes yhtenä iltana tunsin suurta taakkaa sydämessäni. Painolastini oli liian suuri. Siinä hetkessä polvistuin Jumalan edessä ja sanoin, että ”en halua enää kantaa tätä taakkaa. Ota tämä taakka pois minusta ja tee niin kuin sinä tahdot”.

– Tunsin vapautusta, koin, että koko taakka oli otettu pois harteiltani. Koin, että Jumala on vastannut kaikkiin rukouksiini.

Tämän ratkaisevan hetken jälkeen Katjan ja Jarin elämä on muuttunut.

– Perheemme asuu nyt Keuruulla. Käymme raamattukoulua IK-opistossa, jossa saamme valmiuksia seurakuntatyöhön.

– Muutimme tänne 2019. Sen jälkeen niin minä kuin perheeni olemme saaneet eheytyä. Olen saanut itsetuntoni takaisin, ja Jumala on kasvattanut meissä keskinäistä kunnioitusta, mikä näkyy elämässämme monin tavoin.

– Olen saanut kokea kokonaisvaltaista Jumalan huolenpitoa. Hän on tehnyt elämästäni eheämmän kuin olisin koskaan voinut rukoilla tai toivoa.

Katjan tarina löytyy videona Tuleuskoon.fi -sivustolta

Romanien todistuksia videoina

Avainmedia on julkaissut tänä kesänä erityisesti suomalais­ten romanien todistuksia vide­oina tuleuskoon.fi ­sivustolla ja Avainmedian YouTubessa.

Toivomme, että videosarja rohkaisee niin romaneita kuin meitä kaikkia kääntymään Ju­malan puoleen.

Tue kohdetta – lahjoita