Kynnämme, kylvämme ja korjaamme satoa

Raivataan sitkeästi, kylvetään vieläkin enemmän ja leikataan yhdessä iloiten.

Jaa blogikirjoitus

Elokuu on nimensä mukaisesti sadonkorjuun aikaa. Luonto noudattaa normaalia aikataulua luonnollisessa maanviljelyssä.

Ensin on raivattava uusi pelto. Raivauksen ja maaperän muokkauksen jälkeen kylvetään siemen. Ajallansa maa antaa satonsa ja tulee elonkorjuun aika. Kypsä sato korjataan talteen.

Samat lainalaisuudet toimivat myös medialähetystyössä. Ainoa ero on se, että jokainen kansakunta ja myös jokainen ihminen on eri vaiheessa kansakunnan tai yksilön sydämen tilan mukaan.

Mainitsemani kolme vaihetta ovat käynnissä samanaikaisesti eri puolilla maailmaa juuri nyt työmme kautta.

Raivaamistyö. Keskustelin Israelissa toimivan ShelanuTV:n johtajan Evan Santoron kanssa jokin aika sitten. Hän kuvaili Israelissa tehtävää työtä paljolti juuri maaperän muokkaamiseksi. Evankeliumia vastustavat voimat ovat niin vahvoja, että medialähetyksen yksi suurimpia tehtäviä on yleisen mielipiteen muokkaaminen. Pelto on kynnettävä ja vanhat juurakot raivattava pois alta, kuten Jeremia kirjoittaa: ”Raivatkaa itsellenne uudispelto, älkääkä kylväkö orjantappurain sekaan” (Jer. 4:3).

Saavuttamattomat kansanheimot eli ne, joissa alle 2 % väkiluvusta on kristittyjä, ovat keskeisimpiä painopisteitä Avainmedian raivaus- ja kylvötyössä. Tätä raivaamista on toteuttanut menestyksellisesti myös arabi- ja muslimityömme, joka on haastanut ja määrätietoisesti ampunut alas islamin opetuksia. Ensi vuonna vietämme juhlavuotta, kun Al Hayat -kanavamme perustamisesta on kulunut 20 vuotta.

Runsas kylvö. Medialähetys on luonteeltaan Sanan siemenen massakylvöä. Ilman liioittelua voin faktoihin perustuen todeta, että vuosittain kymmenet miljoonat ihmiset kuulevat, näkevät tai lukevat evankeliumin sanomaa viestimiemme kautta.

Esimerkiksi Ukrainassa RadioM lähettää 24/7 evankelioivaa ohjelmaa Ukrainan kärsivälle ja taistelevalle kansalle. Nettiradion välityksellä ohjelmat kuullaan myös Venäjän puolella. Ohjelmat tuovat toivoa, rohkaisua ja lohdutusta. Rukouspuhelimet ovat täynnä soittajia. Monet ovat saaneet avun ja vastaanottaneet Jeesuksen pelastajanaan. Kylvö menee aivan etulinjaan asti, jonne emme muutoin pääsisi.

Kylväjä on lähtenyt kylvämään, ja niin kuin Jeesus opetti, osa siemenistä putoaa kalliolle, osa tien oheen ja osa hyvään maahan. Avainmedian tehtävä ei ole niinkään huolehtia maaperän tilasta vaan siitä, että Sanaa kylvetään. Paavali esitti periaatteen, jota noudatamme: ”Huomatkaa tämä: joka niukasti kylvää, se myös niukasti niittää, ja joka runsaasti kylvää, se myös runsaasti niittää” (2. Kor. 9:6). Koska Jumalan Sana on elävä ja voimallinen, tiedämme varmasti, että kylvetty Sana saa aikaan sen, mitä varten se on lähetetty. Sana tekee tehtävänsä.

On iloista olla elonkorjuussa mukana. Monissa maailmankolkissa on suuri elonkorjuun aika. Elämme seurakunnan historian suurinta herätyksen aikaa. Päivittäin ihmisiä tulee uskoon ja seurakuntia perustetaan enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Parasta aikaa jossain päin maailmaa sato on kypsynyt leikattavaksi. Joku ottaa Jeesuksen vastaan pelastajanaan jälkihoitotiimiläisemme opastuksella, rukouspuhelimen välityksellä, nettitelevisiota katsellessa, radiota kuunnellessa tai lukiessaan kirjaamme. Tästä annamme kiitoksen ja kunnian Jumalalle.

Raivataan sitkeästi, kylvetään vieläkin enemmän ja leikataan yhdessä iloiten.

”Jotka kyynelin kylvävät, ne riemuiten leikkaavat. He menevät itkien, kun kylvösiemenen vievät, he palajavat riemuiten, kun lyhteensä tuovat.”  Psalmi 126:5­–6.

Lisää lukemista

Avainblogi

Erilaisia ihmeitä arjen keskellä

Juri Kulakevich kertoo Juhannuskonferenssissa Jumalan ihmeistä, joita ukrainalaiset ovat saaneet kokea sodan aikana.