Rainer kertoo, miten Jumala muutti hänen elämänsä.

Rainer – ”Olin koulukiusattu ja minulla oli huono itsetunto”

Jaa somessa

– Olin koulukiusattu romanipoika, jolla oli erittäin huono itsetunto. Olin ajautunut yhteiskunnan ulkopuolelle eikä minulla ollut turvasatamaa, kertoo Rainer Svart elämästään ennen kuin Jumala muutti hänen elämänsä.

Kaustiselta kotoisin oleva Rainer asuu perheensä kanssa tällä hetkellä Seinäjoella, jonne hän päätyi Jumalan johdattamana.

Rainer kertoo elämästään:

– Olen uskovaisen kodin lapsi, joten hengelliset asiat olivat minulle tuttuja. Mutta myöhemmin aikuisikäisenä paadutin sydämeni. Vaikeudet ja hätä tulivat tutuiksi.

Uskovan kodin lapsena muistin raamatunpaikan: ”Mutta hädässään he huusivat Herraa, ja hän pelasti heidät ahdingosta.” Sain antaa elämäni Jeesukselle vuonna 2012.

Jumala alkoi muokata minua ja koko perheeni arvomaailmaa. Työstäminen alkoi tässä ja heti. Arvomaailmani koki suuria muutoksia. Aloin arvostaa erilaisia asioita, joita en ollut aikaisemmin arvostanut.

Jumala sai eheyttää ja parantaa minua sisäisesti. Liityin perheeni kanssa seurakuntaan, joka toimi uskonkasvuni alustana. Seurakunta on minulle koti ja se on ollut aina voimavarani.

Tämä oli noin pari vuotta kestävä prosessi ennen kuin uskaltauduin useiden rohkaisujen kannustamana alkaa toteuttaa Jumalan tahtoa. Minun tuli tulla ulos kuorestani, minne olin vetäytynyt 15-vuotiaana nuorukaisena.

Jumala alkoi puhua minulle heti uskoon tultuani kouluttautumisesta ja työelämästä. Ne asiat tuntuivat kyllä erittäin kaukaisilta, koska en ollut käynyt edes peruskoulua loppuun ja olin muutenkin hyvin ujo ja epäsosiaalinen.

Tässä vaiheessa elämääni oli siunaantunut rinnalla kulkija, joka oli minulle hengellinen isoveli. Hänen perheensä oli perheelleni esimerkki ja hän rohkaisi minua aloittamaan opiskelun.

Aloitin nettiperuskoulun, jonka suoritin vuonna 2014. Tämän jälkeen hakeuduin opiskelemaan ammattia.

Koulutuksen aikana kasvoin ihmisenä ja aloin tuntea kuuluvani yhteiskuntaan enkä sen ulkopuolelle.

Uskaltauduin unelmoimaan myös ammattikorkeakoulututkinnosta. Rukoilin perheeni kanssa seuraavaa siirtoa. Koin silloin Seinäjoen meille paikaksi. Päätin hakea sinne rakennusinsinöörikoulutukseen. Elimme rukoillen tiiviisti asian puolesta.

Inhimillisesti katsottuna asia tuntui mahdottomalta. Meillä oli oma asunto ja lasten koulut Kaustisella. Tuntui pelottavalta tehdä näin isoja siirtoja.

Sain kuitenkin rauhan asiaan rukouksen kautta, ja vuonna 2020 sain opiskelupaikan Seinäjoen ammattikorkeakoulusta rakennusinsinöörilinjalta.

Tämä tuntui epätodelliselta! Kiitin jo Jumalaa, vaikka edessä oli vielä tiukka aikataulu. Meillä oli kuukausi aikaa myydä asunto ja muuttaa toiselle paikkakunnalle, mutta kiitos Jumalalle, kaikki tämä toteutui.

Jos mietin elämääni vuosia taaksepäin, en olisi ikinä voinut uskoa olevani tässä tilanteessa. Jumalan aikaansaama eheytyminen ja kokonaisvaltainen muutos elämässäni on ollut käsittämätöntä. En olisi ilman Jumalaa tässä. Olen kiitollinen Jumalalle siitä, mitä hän on tehnyt elämässäni ja  tulee vielä tekemään.

Romanien todistuksia videoina

Avainmedia on julkaissut tänä kesänä erityisesti suomalaisten romanien todistuksia videoina tuleuskoon.fi -sivustolla ja Avainmedian YouTubessa.

Toivomme, että videosarja rohkaisee niin romaneita kuin meitä kaikkia kääntymään Jumalan puoleen.

Tuleuskoon.fi on Avainmedian kehittämä ja ylläpitämä sivusto, jonka tarkoituksena on opastaa helppotajuisesti, miten tullaan uskoon. Sivustolla myös opastetaan liittymään paikallisseurakuntaan.

Tuleuskoon.fi -sivustolta löytyy videoina ja teksteinä lukuisia elämäntarinoita, joissa ihmiset kertovat, miten he ovat tulleet uskoon ja miten Jumala on auttanut mahdottomiltakin tuntuneissa tilanteissa.

Rainerin tarina löytyy videona Tuleuskoon.fi -sivustolta.

Tue kohdetta – lahjoita