Evankelioimattomat Venäjän vähemmistöt Ukrainan sodassa

Evankelioimattomien määrä Ukrainan sodassa on erityisen suuri.

Jaa blogikirjoitus

Venäjän alueella on yli sata virallista kieltä, joille ei ole käännetty koko Raamattua.

Vaikka 30 vähemmistökansalla on oma autonominen tasavaltansa tai piirikuntansa, niin yhä saapuu raportteja, jotka vahvistavat monien etnisten ryhmien joutuneen syrjinnän kohteeksi. Tällä kertaa Mediazona väittää, että Venäjän armeijan kuolleista sotilaista suuri osa kuuluu maan vähemmistöihin.

Riippumattoman venäjänkielisen tietotoimiston Mediazonan liettuankielinen osasto on koonnut nimiä ja henkilötietoja yli 5 100 Venäjän armeijan sotilaasta, jotka ovat kaatuneet Ukrainan sodassa. Yllättävän suuri osa heistä kuuluu Venäjän vähemmistökansoihin, mikä voi jatkossa aiheuttaa sisäpoliittisia jännitteitä. Meidän sydämessämme tiedon tulisi luoda erityistä tuskaa, koska näiden kansojen keskuudessa evankelioimattomien määrä on erityisen suuri.

Ukrainalaisten lähteiden mukaan Venäjän armeijan kuolonuhrien määrä helmikuun sodan alettua on kasvanut yli 50 000:een. Mediazona on laskenut tilastoihinsa vain ne kaatuneet, jotka on voitu rekisteröidä somen, paikallisviranomaisten tai Venäjän median tietojen kautta. He eivät kuitenkaan oleta luvun 5 100 kattavan kaikkia kuolleita, vaan ainoastaan ne, jotka he ovat voineet vahvistaa.

Sodan alussa Venäjän Dagestanista, Ingušiasta, Kabardi-Balkariasta, Pohjois-Ossetiasta ja Tšetšeniasta kotoisin olevat muslimit pitivät sotaa kristillistä Ukrainaa vastaan pyhänä sotana – jihadina. Siksi monet liittyivät vapaaehtoisina Venäjän armeijaan jo maaliskuussa.

Muutama kuukausi sitten Ukrainan suurimaami antoi yllättäen julkilausuman, jossa hän kumosi väittämän, että Venäjän hyökkäystä itänaapuriin voisi pitää pyhänä sotana. Sen lisäksi enemmistö Krimin tataareista antoi tukensa Ukrainalle jo vuonna 2014 – he ovat muslimeja. Heidän sympatiansa levisi Krimin sodan jälkeen Keski-Venäjän Tatarstanin tasavaltaan, mikä on myös vähentänyt presidentti Putinin tukea turkinsukuisten baškiirien ja tšuvašien parissa. Monet vähemmistöistä seuraavat myös tarkoin Turkin poliittisia kannanottoja koskien Ukrainaa.

Mediazonan tiedot vähemmistöjen monista kaatuneista ovat jo levineet Venäjälle. Jatkossa se aiheuttanee ärtymystä ja jopa poliittista ristivetoa maan 27 tasavallassa ja piirikunnassa. 2010 tehdyn väestölaskennan mukaan maan ei-venäläisten lukumäärä on yhteensä 27,1 miljoonaa. Yli 13 miljoonalla heistä on turkinsukuiset juuret.

Profetioita

Jo pandemian aikoihin slaavilaisissa seurakunnissa välitettiin profetioita, joilla oli selkeitä kytkentöjä Ukrainan tuleviin tapahtumiin. Mariupolin helluntaisseurakunnan saarnaajan isä oli profetoinut Venäjän aloittavan sodan Ukrainaa vastaan. Silloin kukaan ei uskonut sen sisältöön. Se kuulosti mahdottomalta. Siksi sitä arvosteltiin ja se myös vaiennettiin. Tänään viestin loppuosan sisältö, jossa kerrottiin myös siitä, miten ”Kiina hyökkäisi Venäjälle näiden tapahtumien jälkeen”, leviää venäjänkielisessä somessa.

Toiset sanomat viittaavat siihen, että Turkin, Iranin ja Venäjän yhteistyö kristallisoituisi lopulliseen huipentumaan, josta Raamattu meille kertoo. Mielenkiintoista on todeta sekin, että eräät taustavoimat yrittävät tällä hetkellä painostaa Ukrainan poliitikkoja hyväksymään suopeita lakeja sukupuolivähemmistöille koskien sekä abortteja että sukupuolineutraaleja avioliittoja. Tätä he vaativat ”demokratian nimissä” samalla, kun he pyrkivät jatkossa ehdollistamaan lännen tuen Ukrainalle.

Silloin nähdään Ihmisen Pojan tulevan pilvien päällä suuressa voimassaan ja kirkkaudessaan. Kun nuo tapahtumat alkavat, nostakaa rohkeasti päänne pystyyn, sillä teidän vapautuksenne on lähellä.” (Luuk. 21:27–28).

Lisää lukemista

Avainblogi

Erilaisia ihmeitä arjen keskellä

Juri Kulakevich kertoo Juhannuskonferenssissa Jumalan ihmeistä, joita ukrainalaiset ovat saaneet kokea sodan aikana.

Avainblogi

Oletko sinä valonsytyttäjä?

”Viikoittaisen rukousillan piti alkaa, mutta kukaan uskovista ei uskaltanut lähteä kodistaan.”