Jumalan aikataulussa

Yksi medialähetysjärjestömme tehtävä on lähetysnäyn levittäminen.

Jaa blogikirjoitus

”Ei minusta ole siihen, tulen varmasti epäonnistumaan, olen riittämätön, en osaa.” – Pirkko Kauhanen

Yksi medialähetysjärjestömme tehtävistä on lähetysnäyn levittäminen. Yksi oivallinen tapa on lähetysaiheisten kirjojen kustantaminen. Omaan kutsumuspolkuuni ovat suuresti vaikuttaneet juuri lähetyshistoriat ja elämäkerrat, joita luin suorastaan ahmimalla nuorena.

Hudson Taylorin elämä, C. T. Studdin Jumalan hullu ja Toimi Yrjölästä kertova Merta päin olivat kuin bensaa liekkeihin nuorelle, joka koki Jumalan kutsuvan valtakuntansa työhön.

Luin hiljakkoin yhden kaikkein puhuttelevimmista lähetyskirjoista. Pirkko Kauhanen on lähetystyöntekijä, joka on kirjoittanut omaelämäkertansa oivallisella nimellä Jumalan aikataulussa – Pirkko Kauhanen ja Kiinan pyhäkoulutyön ihme.

Valmistautuminen Jumalan aikataulussa on tärkeää. Pirkko kävi koulut lastentarhanopettajasta erityisopettajaksi ja työskenteli ammateissaan useita vuosia ennen lähetyskentille lähtöä. Lähetyskutsu oli kasvanut sydämessä ja välttämätöntä ammattitaitoa oli kertynyt, kun Pirkko lähti kolmikymppisenä lähetystyöhön Aasiaan.

Seuraavat parikymmentä vuotta olivat kiireistä aikaa, jolloin Pirkko vastasi monista projekteista. Tämä jakso valmisti seuraavaan vaiheeseen, josta seurasi räjähdysmäiset tulokset: Kiinan maanalaisten seurakuntien pyhäkoulutyön luominen.

Rukous yksin ja yhdessä näyttää olevan Pirkon elämän punainen lanka. Rukoushetkissä yksin ja yhdessä työtovereiden kanssa Jumala on puhunut ja antanut johdatuksen edessä oleviin askeliin. Rukous on näkynyt työn hedelmissä: lapsia ja perheitä on tullut uskoon ja lukemattomat ovat vastaanottaneet Pyhän Hengen täyteyden.

Tiimityö näyttää olleen suurperheen lapselle luontaista. Pirkon elämässä ja palvelutyössä yhteistyö toisten kanssa on ollut keskeisellä sijalla. Kirjassa vilisevät useat henkilöt, joille Pirkko osoittaa arvostusta ja kiitosta. Oleellista ei ole, kuka ja kenen nimi näkyy lopputeksteissä, vaan se, että tehtävä on suoritettu. Tiimityö vaatii palvelijan asennetta.

Moninkertaistaminen oli koko Kiinan pyhäkoulutyön lähtöidea. Haaste oli niin valtava, että alun alkaenkin siihen tarvittiin suunnitelma, tavoitteet ja askeleet, joilla tavoitteisiin päästään eli strategia. Mutta mikään ei olisi onnistunut ilman Jumalan ihmettä. Tiiminsä kanssa Pirkko vietti pitkän rukous- ja paastojakson. Tuona aikana Jumalalta saatu suunnitelma kiteytyi: koulutamme 10 000 kiinalaista pyhäkoulunopettajaa, jotka sitoutuvat kukin kouluttamaan kymmenen uutta pyhäkoulunopettajaa, jolloin saavutamme 10 miljoonaa lasta vuoteen 2006 mennessä. Alussa oleva lainaus kertoo Pirkon tunnoista, kun hän ylitti Kiinan rajan tuon suunnitelman kanssa.

Jumala teki ihmeen. Pirkon tiimi pääsi tavoitteeseensa, joka jo sellaisenaan saa suomalaisen uskovan pään pyörälle. Kun Kiinan ovet sulkeutuivat länsimaiselle lähetystyölle samana vuonna, kun Pirkko jäi eläkkeelle, oli pyhäkoulunopettajia koulutettu jo reilusti yli 300 000.

Erityisopettajana Pirkko ymmärsi, että median käyttö ja materiaalin valmistaminen ovat välttämättömiä, jotta opettajien koulutus olisi tehokasta. Kyyhky-pyhäkouluopetuslaukku valmistettiin yhdessä kiinalaisten kanssa. Mallioppitunteja videoitiin. Näin opetus moninkertaistui. Tänä päivänä Kyyhky on käännetty jo 19 eri kielelle ja uusia käännöksiä on tekeillä.

Pirkko antaa nöyrästi kunnian Jumalalle. ”Minä nyt vain satuin olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan”, hän vastaa vaatimattomaan tapaansa kysymykseen, mikä oli hänen palvelutyönsä salaisuus.

Kehotan sinua: lue Avainmedialta Jumalan aikataulussa -kirja. Rakennut, rohkaistut ja innostut tukemaan lähetystyötä vieläkin enemmän.

Kaiken hän on tehnyt kauniisti aikanansa, myös iankaikkisuuden hän on pannut heidän sydämeensä. Saarn. 3:11 (KR 38).

Kaikella on määräaika, ja aikansa on joka asialla taivaan alla. Saarn. 3:1 (KR 38).

Lisää lukemista

Avainblogi

Erilaisia ihmeitä arjen keskellä

Juri Kulakevich kertoo Juhannuskonferenssissa Jumalan ihmeistä, joita ukrainalaiset ovat saaneet kokea sodan aikana.