Usko nujertaa pelon

Älä anna pelon pysäyttää!

Jaa blogikirjoitus

 Jumala antaa meille lahjana uskon voidaksemme tehdä ihmeellisiä tekoja Hänelle. Rohkaisen kaikkia astumaan ulos mukavuusvyöhykkeeltään ja harjoittamaan tätä lahjaa kokoaikaisesti.

​Usko antaa meille paljon potentiaalia. Se motivoi menemään eteenpäin Jumalan meille varaamissa suunnitelmissa.

Pelko on tunne, jota sielunvihollinen käyttää keskittääkseen huomiomme toisaalle. Pelko synnyttää levottomuutta ja tulevaisuuden pelkoa sekä estää sanomasta ja tekemästä sellaista, mikä paljastaisi enemmän Jumalan rakkautta maailmaa kohtaan. Oppikaamme pysäyttämään pelko ennen kuin se saa meissä jalansijaa. Vaihtoehtoina on joko antaa paholaisen pysäyttää meidät tai mennä uskossa eteenpäin luottaen, että Jumalalla on kaikki kontrollissa.

Taistellessamme pelkoa vastaan voimme kääntyä Jumalan Sanan puoleen saadaksemme innoitusta ja rohkaisua.

”Jos Jumala on meidän puolellamme, kuka voi olla meitä vastaan?” (Room. 8:31). ”Herra on minun valoni ja pelastajani, ketä minä pelkäisin! Herra on elämäni turva, ketä minä kauhistuisin!” (Ps. 27:1). Uskoessamme Sanaan olemme jo voittaneet meneillään olevan taistelun.

Jeesus kehottaa: “Pitäkää usko Jumalaan jatkuvasti” (Mark. 11:22 engl. AMP-käännös). Jumala ei halua meidän pelkäävän missään tilanteessa. Hän haluaa, että olemme aina rohkeita, luottavaisia ja täynnä uskoa.

Mikään tai kukaan ei voi estää Jumalaa vastaamasta rukouksiin, jotka ovat samassa linjassa Hänen Sanansa ja tahtonsa kanssa.

Elämään mahtuu monia odotusaikoja ja niin myös rukouselämään. Voimme rukoilla vuosikausia jonkin asia puolesta, että se kävisi toteen. Sielunvihollinen tekee kaiken voitavansa lannistaakseen uskovan. Se yrittää vakuuttaa, ettei Jumala rakasta omaansa tai että Jumalan lupaukset on tarkoitettu meitä paremmille ihmisille. Jos luotamme Jumalaan jatkuvasti, voimme edetä Hänen suunnitelmissaan.

Vaikka emme näkisi rukoustemme täyttymystä täällä maan päällä, Jumala on tyytyväinen, kun silti uskomme Hänen täydelliseen suunnitelmaansa. Usko täyttää meidät toivolla, ilolla ja rauhalla: ”Toivon Jumala täyttäköön teidät kaikella ilolla ja rauhalla uskossa, niin että teillä olisi runsas toivo Pyhän Hengen voimassa” (Room. 15:13).

Jos olisitte tunteneet minut vuosikymmeniä sitten, tietäisitte, etten aina ole ollut toivoa täynnä. Olin joka kerta epätoivoinen, kun Jumala laittoi minut odottajan paikalle. Yritin itse järjestää asioita ja se uuvutti minut täysin. Saatoin maata lattialla pitkin pituuttani itkien Jumalalle: ”Herra, kaikkeni olen yrittänyt, mutta mikään ei onnistu. Nyt minä luovutan!” Silloin kuulin Pyhän Hengen sanovan: ”Ihanko totta, Joyce? Tarkoitat siis, että annat nyt Minun vihdoinkin hoitaa asian?”

Kun olemme valmiit antamaan periksi, Jumala on heti valmis taistelemaan taistelumme. Meidän osuutemme on vain oppia luottamaan Häneen.

Opimme sen kokemuksen kautta ottaessamme jokaista uutta uskonaskelta.

 Sen sijaan että rukoilisin ongelmien väistymistä, olen oppinut rukoilemaan voimaa sekä rohkeutta kestääkseni ja suoriutuakseni kaikesta mahdollisesta eteen tulevasta. Jumalan avulla voin valita uskon joka kerta, kun kohtaan pelon tunteet.

Fil. 1:28 sanoo: ”antamatta vastustajien millään tavoin säikyttää itseänne.”

Jumalan avulla voimme pysyä vakaina pelon hetkellä astuen askel kerrallaan, kulkien uskossa aina ja joka hetki.

Älä anna pelon pysäyttää! Rohkaistu Sanan uskontäyteisistä jakeista. Sano rohkeasti: ”Jumala on suurempi. Hän toimii puolestani ja luotan Jumalaan aina.”

Copyright© Joyce Meyer Ministries/Enjoying Everyday Life

Kaikki oikeudet pidätetään.

Lisää lukemista

Avainblogi

Paviaanin hyökkäys

Kaikki potilaat kuulivat, mitä Jeesus on tehnyt heidän puolestaan.