Moni seurakunta on saanut uusia ideoita tai uusia teknisiä tapoja tehdä nettilähetyksiä.

Thaimaassa evankeliumia viedään täysin voimin eteenpäin

Jaa somessa

Sen jälkeen, kun Avainmedia koulutti toukokuussa Thaimaassa, miten median välityksellä on tehokkainta levittää evankeliumia, on Thaimaassa edistetty hanketta hartiavoimin.

Avainmedian toiminnanjohtaja Marko Selkomaa, kehityspäällikkö Mika Ahonen ja tuotantopäällikkö Markus Kujala pitivät toukokuussa kolmipäiväisen mediakonferenssin Nakhon Thaissa Keski-Thaimaassa. Paikan päällä oli Thaimaan Full Gospel -helluntaikirkosta 120 ihmistä 40 paikallisseurakunnasta.

Koulutuksen jälkeen Thaimaan mediatiimi Entrance Broadcasting on ollut yhteydessä mukana olleisiin seurakuntiin. Yhteydenotoissa kartoitettiin, miten seurakunnat kokivat koulutuksen, mitä he saivat siitä ja miten voidaan kehittää mahdollisia jatkokoulutuksia.

– Moni seurakunta on saanut uusia ideoita tai uusia teknisiä tapoja tehdä nettilähetyksiä, iloitsee Markus Nordblom, joka vetää hanketta Thaimaassa.

– Moni seurakunnan edustaja kokee tarvitsevansa lisää “kädestä pitäen” koulutusta. On arkuutta lähteä kokeilemaan uutta. Tässä lähituessa Entrance Broadcasting -tiimi tekee ja tulee tekemään osansa, Nordblom lupaa.

Seuraajien määrä kasvanut

Koulutuksen aikana perustettiin paikallinen WhatsApp-ryhmä, jossa mediatiimi jakaa viikoittain vinkkejä livelähetysten kehittämiseen.

– Tällä hetkellä rakennamme Facebook-ryhmää, joka tulee palvelemaan vielä paremmin ryhmän tarpeita, Nordblom kertoo.

– Olemme olleet esimerkiksi Santi-seurakuntaan Phitsanulokissa tiiviisti yhteydessä. Koulutuksen jälkeen pastori Kittimasak kertoi, että hän sai koulutuksesta paljon ajatuksia, miten kehittää seurakunnan nettilähetyksiä. Erityisesti hän ymmärsi, että sisältöön tulisi panostaa enemmän.

Koulutuksen jälkeen Santi-seurakunnan tiimi otti “ABC sisällöntuotanto” -paketin käyttöön. Tämä on auttanut heitä olemaan suunnitelmallisia ja tuottamaan sisältöä, joka on sarjamuotoista. Tämä on vaikuttanut siten, että heidän seuraajiensa määrä on kasvanut ja myös ei-kristityt ovat alkaneet seurata seurakunnan ohjelmia.

Raamattukursseja, musiikkia, rohkaisua

Thaimaan studiolla on viime kuukausina kuvattu “Way Of Life” -tiimin kanssa raamattukirjekursseja videomuotoon.

– Tällä hetkellä raamattukurssit ovat kirjemuodossa, mutta niiden lähettämisessä on oma haasteensa. Tämän takia raamattukurssit halutaan videomuotoon, kertoo Nordblom.

– Nyt on kuvattu jo kahdeksan raamattuoppituntia ja nyt videoita editoidaan. Tavoitteena on saada osa raamattukursseista lokakuussa opiskelijoiden käyttöön.

Mutta ei tässä vielä kaikki.

Kesällä kuvattiin ylistysmusiikkia.

– Musiikkituotannot ovat haastaneet tiimiämme kehittymään teknisesti. Saimme myös kokemusta siitä, miten studiomme soveltuu musiikin nauhoittamiseen. Kokemukset olivat hyviä, ja kuvattuja lauluja tullaan käyttämään, suunnittelee Nordblom.

Lisäksi Thaimaan Full Gospel -helluntaikirkon Bangkokin alueen pastoreiden kanssa on suunnitelmissa tuottaa yhdessä lyhyitä rohkaisuvideoita. Mediatiimi on jo kuvannut ensimmäisen videon. Tämä video tulee olemaan mallina muille, joita kuvataan lisää tulevina viikkoina.

Tue kohdetta – lahjoita