Vuosi 2023 on alkanut iloisissa ja innokkaissa merkeissä Avainmedian tukemassa messiaanisessa seurakunnassa Ashdodissa, Israelissa.

Beit Hallel -seurakunnan uusi rukoushuone sai vihdoin käyttöluvan

Jaa somessa

17.1.2023

– Hienoja uutisia! Viimeiset luvat, jotka mahdollistavat ostamaamme rakennukseen remontoimamme uuden rukoushuoneemme jumalanpalveluskäytön, on vihdoin hyväksytty! iloitsee pastori Israel Pochtar Ashdodista.

Avainmedia on kertonut vuosien mittaan seurakunnan kamppailusta ortodoksijuutalaisten kiihkeää vastustusta ja heidän johtamaansa kaupungin byrokratiaa vastaan. Seurakunta oli saanut tehdä itselleen uudet, omat tilat, mutta viime metreillä kaupunki kielsi käyttämästä sitä kokoontumisiin.

Vuoden 2022 lopulla hanke sai vihdoin vihreää valoa.

– Olemme taistelleet ja rukoilleet seitsemän pitkää vuotta, ja nyt Herra avasi meille ihmeellisen oven. Olemme valmiita astumaan uuteen hengellisen kasvun ja uudistumisen kauteen Ashdodin kaupungissa, julistaa Pochtar.

Jumalanpalveluksia, koulutuksia…

Seurakuntarakennus sijaitsee Ashdodissa osoitteessa HaOrgim St 20. Se tulee toimimaan sekä jumalanpalveluspaikkana että koulutuskeskuksena.

– Ohjaamme israelilaisia uskovia ja nuoria olemaan johtajia ja palvelijoita sekä istuttamaan uusia seurakuntia ympäri Israelia.

– Uusi rakennus tulee toimimaan konferenssien, seminaarien, raamattukoulun ja raamatullisen koulutuksen pitopaikkana, määrittelee Pochtar.

Seurakunta on saanut tähän asti käyttää uusia tilojaan ainoastaan varastona. Nyt se on kiireen vilkkaa ryhtynyt kunnostamaan tilaa uusia tarpeita varten.

– Varustamme tilan sellaiseen kuntoon, että seurakuntamme jäsenet ja kaikki ne, jotka Herra johdattaa luoksemme, voivat käyttää ja nauttia siitä. Odotamme näkevämme merkittävää kasvua seurakunnassamme.

”Kiitos rukoustaistelusta!”

Poctar kuvailee seurakunnan pitkää taivalta nyt saavutettuun pisteeseen:

– Kulkemamme matka muistuttaa minua elävästi Nehemian kertomuksesta. Hän oli saanut Jumalalta tehtävän rakentaa uudelleen Jerusalemin muurit. Nehemian tarina osoittaa meille, kuinka paljon voimme saavuttaa, kun kuljemme Jumalan suunnitelmissa ja hänen tahtonsa mukaisesti.

– Tämä on valtava voitto Herralle täällä Israelissa. Tämä on myös Ashdodin kaupungille historiallinen hetki, sillä kaupungissa on yli 400 synagogaa, mutta ei yhtään hepreankielisten messiaanisten juutalaisten omistamaa rukoushuonetta. Uusi rakennuksemme on ensimmäinen ja todiste siitä, että Jumala on uskollinen Sanalleen: ”Minä kuljen sinun edelläsi. Vuorimaat minä tasoitan, pronssiovet murran, rautateljet isken irti”. (Jes. 45:2).

– Kiitos esirukouksistanne! Nyt voimme palvella entistä paremmin niin Ashdodin asukkaita kuin koko Israelin väestöä, kiittää pastori Israel Pochtar.

Tue kohdetta – lahjoita