Avainmedian tiimi matkusti Thaimaahan kouluttamaan helluntaiseurakuntia, miten thaimaalaisia voi evankelioida median eri keinoin.

Thaimaalaiset helluntaipastorit innostuivat median keinoista

Jaa somessa

3.2.2023

Avainmedian tiimi matkusti vuoden alussaThaimaahan kouluttamaan helluntaiseurakuntia, miten thaimaalaisia voi evankelioida median eri keinoin.

Koulutusmatkalla panostettiin erityisesti Itä-Thaimaan seurakuntiin. Itä-Thaimaassa kristittyjä on vain noin 0,77 prosenttia väestöstä.

Yksi koulutustapahtuma järjestettiin Buriramin kaupungissa, jossa toimii yksi alueen suurimmista seurakunnista.

– Haluamme jatkossa toimia alueellisena mediakeskuksena ja auttaa sekä tukea pienempiä paikallisseurakuntia mediatyössä, lupasi Buriramin seurakunnan pastori Samruei. Juuri tämä on yksi projektin tavoite: luoda Thaimaahan hajautettu verkosto mediasisällön tuotantoon, jolloin työ ei rasita yksittäistä toimijaa liikaa.

Pyhän Hengen voima

Koulutusmatka oli osa Avainmedian ja Fida Internationalin yhteistä kolmivuotista projektia. Seurakuntien mediaväkeä koulutettiin edellisellä koulutusmatkalla ja korona-aikana etäyhteyksillä. Tällä kertaa eräänä tavoitteena oli sytyttää ja opastaa seurakuntien johtajia. Tämä onnistuikin erinomaisesti, koska Avainmedia oli kutsuttu Thaimaan helluntaiherätyksen FGCT:n valtakunnallisille työntekijäpäiville Pohjois-Thaimaan Nakhon Thaihin.

Koolla oli 256 pastoria 165 seurakunnasta.

Avainmedian toiminnanjohtaja Marko Selkomaa puhui useissa tilaisuuksissa. Aiheina olivat mm. pastorien keskinäinen yhteys, Pyhän Hengen täyteys ja Pyhällä Hengellä täytetty mediatyöntekijä.

– Vastuunkantajien vastaanotto oli sydämellisen innostunut! Selkomaa iloitsi.

– Sadat ihmiset tulivat rukouspalveluun, jossa koettiin vahvaa Pyhän Hengen läsnäoloa.

Konkreettisia neuvoja

– Koulutuksen sisältö keskittyi digitalisaation tuomaan yhteiskunnalliseen muutokseen sekä siihen, kuinka tätä kehitystä voidaan hyödyntää osana seurakuntatyötä ja evankeliointia. Lisäksi neuvoimme konkreettisin esimerkein, kuinka työtä voidaan organisoida seurakunta- ja kirkkokuntasolla, kehityspäälllikkö Mika Ahonen kertoi.

– Havainnollistimme, miten esimerkiksi todistusvideon tuotanto kannattaisi tehdä. Lisäksi pidimme tiiviin opetussession striimauksesta ja siinä käytettävästä laitteistosta, salin valaistuksesta, äänentoistosta yms., kuvaili tuotantopäällikkö Markus Kujala.

– On ihmeellistä nähdä, kuinka Jumalan johdatuksessa hanke on saanut edetä. Kun ensimmäinen uutinen paikallisen mediatyön kautta uskoon tulleesta nuoresta naisesta kiiri helluntailiikkeen sisällä, tapaus tuntui sytyttävän lisää pastoreita ja seurakuntia eri puolilla Thaimaata. Tämä ei ole itsestään selvää, koska thaimaalainen kulttuuri on hierarkinen ja vanhempien ihmisten on kenties hiukan vaikea ymmärtää ja ottaa haltuun uusia teknologioita evankeliumin käyttöön, Mika Ahonen taustoitti.

Hanke etenee

Projektin aikana Bangkokiin perustettu Entrance Broadcasting -studio toimii jo vahvasti Avainmedian tiimin rinnalla ottaen vastuuta kokonaisuudesta. Koulutuksen päätteeksi Avainmedian tiimi vietti tämän tiimin kanssa kaksi päivää rohkaisten sitä ja tehden työtä rinnakkain.

– On hienoa nähdä entisten oppilaiden kasvavan hiljalleen opettajien rinnalle viemään evankeliumia eteenpäin kristillisiä sisältöjä tehden ja kouluttaen uusia tekijöitä. Aasiassa on valtava tarve evankeliumille, ja media on oikein käytettynä tehokas työkalu sanoman levittämiselle, Ahonen painotti.

Tue kohdetta – lahjoita