Avainmedian tukema messiaaninen seurakunta Beit Hallel sai terveisiä Suomesta muusikko Nina Åströmin välityksellä.

Nina Åström vei Avainmedialta terveisiä Beit Halleliin

Jaa somessa

Avainmedian tukema messiaaninen seurakunta Beit Hallel sai terveisiä Suomesta, kun muusikko Nina Åström kävi seurakunnassa oman palvelutyönsä kautta helmikuun lopulla.

Israelissa, Ashdodin kaupungissa sijaitseva heprean- ja venäjänkielinen seurakunta Beit Hallel on viime vuosina kasvattanut seurakuntalaistensa määrää merkittävästi, kun juutalaisia on muuttanut kiihtyvässä määrin Venäjältä Israeliin. Myös ukrainalaisia on muuttanut sotapakolaisina Israeliin.

Avainmedia tukee säännöllisesti kolmen jälkihoitotyöntekijän palkkausta. Ninan mukaan annettiin (käytännössä pankkisiirtona) ylimääräinen lahjoitus siunaukseksi seurakunnalle.

Rakastava Jumala

Ashdodiin päätyneet ihmiset ovat etenkin Beit Hallelin humanitaarisen työn kautta kuulleet seurakunnasta.

Nina piti seurakunnan ruuanjakelun jälkeen kaksi tilaisuutta lähes peräkkäin, koska tulijoita oli enemmän kuin kerralla saliin mahtui väkeä. Saliin mahtuu arviolta sata henkeä. Tilaisuudessa Nina lauloi ja soitti kolme venäjänkielistä ja kaksi englanninkielistä hengellistä laulua sekä kuriositeettina yhden laulun suomeksi.

– Koin, että tilaisuudessa vallitsi Pyhän Hengen aikaansaama ilmapiiri. Nuppineulan helähdys olisi voinut kuulua, niin hiirenhiljaa ja keskittyneesti ihmiset kuuntelivat sanomaa rakastavasta Jumalasta, joka on vastaus meissä jokaisessa ihmisessä olevaan kaipauksen tunteeseen, Nina kuvaili.

Seurakunnan johtaja, pastori Israel Pochtar haastatteli Ninaa lavalla. Hän muun muassa kysyi, miksi Nina halusi tulla Suomesta Beit Halleliin.

– Kerroin, että Suomessa on paljon ihmisiä, jotka rakastavat Israelia eivätkä ole sitä vastaan. Sanoin, että te ette ole yksin, teitä muistetaan kyllä. Tilaisuuden jälkeen luokseni saapui juutalainen isä tyttärensä kanssa. He olivat aivan äskettäin lähteneet kiireellä Valko-Venäjältä Israeliin. Tytär kertoi kyyneleet silmissä, että hän todella tarvitsi kuulla nuo sanat.

Rakennus edistyy

Avainmedia on kertonut vuosien mittaan seurakunnan kamppailusta ortodoksijuutalaisten kiihkeää vastustusta ja heidän johtamansa kaupungin byrokratiaa vastaan.

Seurakunta oli muun muassa saanut rakentaa itselleen uudet tilat, mutta viime metreillä kaupunki kielsi käyttämästä sitä kokoontumisiin.

Seurakunta odotti käyttölupaa seitsemän pitkää vuotta. Odotusaikana tiloja sai käyttää ainoastaan varastona. Viime vuoden lopulla lupa heltisi. Uudet tilat tulevat toimimaan erilaisten tilaisuuksien, konferenssien, seminaarien ja raamattukoulun pitopaikkana.

Ninalle haluttiin näyttää nämä uudet kokoustilat, joihin tehdään parhaillaan sähkö- ja pintatöitä.

– Työt olivat selvästi vielä kesken, mutta jo nyt pystyi näkemään, että kokoussalista tulee hyvännäköinen ja tyylikäs, jossa Lähi-idän tapaan on käytetty kiveä, ei puuta. Uuteen saliin mahtuu suomalaisittain arvioituna isohkon seurakunnan verran väkeä.

Teksti Satu Rönkkö

Kuvat Beit Hallel -seurakunta

Tue kohdetta – lahjoita