Keravalla kuvattu ohjelma sai Israelissa ortodoksijuutalaiset miettimään uskonsa perusteita.

”Jeesus on juutalainen ja hän on Messias!”

Jaa somessa

Kolme ortodoksijuutalaista nuorta miestä otti toisistaan tietämättä yhteyttä Avainmedian perustamaan ja tukemaan ShelanuTV:hen.

Yhteydenoton taustalla oli Avainmedian studiolla Keravalla viime syksynä tehty ohjelmasarja, jossa kerrottiin, miten Jeesus liittyy tänäkin päivänä Israelissa vietettäviin vanhatestamentillisiin juhliin.

Jeesus on Messias!

Miehet olivat katsoneet ohjelmia ja tulleet samaan johtopäätökseen: Jeesus on juutalainen ja hän on Messias!

– He olivat iloisia ja samaan aikaan pettyneitä. Iloisia siitä, että he olivat löytäneet totuuden, mutta pettyneitä, koska heille ei ole aiemmin kerrottu totuutta, kuvailee miesten tuntoja Avainmedian arabi- ja muslimityön johtaja Aaron Ibrahim.

Suljettu tausta

Nuoret miehet tulevat suljetuista ortodoksijuutalaisista (ääri- eli ultraortodoksisuus on juutalaisuuden jyrkin muoto) perheistä ja yhteisöstä.

– He ovat päässeet vapauteen ja siirtyneet pimeästä maailmasta Kristuksen valoon, mutta eivät ymmärrä, mitä se tarkoittaa. Heille avautuu suljetun yhteisön ulkopuolinen maailma.

– Nämä miehet olivat rohkeita, kun uskaltautuivat ottamaan yhteyttä ShelanuTV:hen. ShelanuTV:llä on onneksi ihmisiä, jotka itse ovat entisiä ultraortodokseja ja osaavat siksi opastaa heitä. Miehille pitää kädestä pitäen opettaa Raamattua. Yhteydenpito vaatii paljon aikaa, huolenpitoa ja opastusta, Aaron sanoo.

– Uskon, että tulemme eräänä päivänä vielä kuulemaan uusista uskovista, jotka kuulivat Jeesuksesta näiltä kolmelta ihmiseltä!

Jumalaa ei voi pysäyttää

– Mikä tahansa hengellinen työ on vaikea aloittaa ja tehdä Israelissa, arvioi Aaron.

Hepreaa osaavana Israelin ja Suomen kansalaisena hän oli perustamassa ShelanuTV-kanavaa. Hän kuuluu nykyään kanavan hallitukseen ja toimii kanavan konsulttina.

– Kaikkein vaikeinta on juutalaisten parissa tehtävä työ. Mutta mitään projektia, joka on Jumalasta, ei pysäytä mikään. Eivät hyökkäykset eivätkä taloudelliset vaikeudet. Jos Jumala antaa näyn, niin hän antaa myös voiman toteuttaa näky.

Tue kohdetta – lahjoita