Sielujen pelastuminen on päätavoite Thaimaan mediakoulutusprojektissa.

”Seurakuntaan on tullut yhteydenottoja läheltä ja kaukaa!”

Jaa somessa

Thaimaan mediakoulutusprojekti aloitettiin, kun Full Gospel Churches of Thailand (FGCT) lähetti Avainmedialle vuonna 2021 pyynnön auttaa, varustaa ja kouluttaa, jotta sen paikallisseurakuntien evankeliointityö vahvistuisi median välityksellä. 

Avainmedian ja lähetysjärjestö Fida Internationalin yhteishankkeen päämääräksi asetettiin, että FGCT-seurakunnilla on strategia, seurakunnat striimaavat aktiivisesti ja tuottavat monipuolisia ohjelmia sekä käyttävät sosiaalista mediaa, minkä tuloksena sieluja pelastuu.

Helluntaiherätyksen hedelmä 

Suomen helluntaiherätyksellä on Thaimaassa pitkät perinteet. Lähetystyö sai alkunsa, kun Suomen helluntaiseurakuntien lähetit Verner ja Hanna Raassina aloittivat työn Phetchabunissa vuonna 1946. Vuosikymmenten aikana useat lähetit tekivät Thaimaassa elämäntyönsä seurakunnan istutuksen, evankelioinnin ja raamattukoulutuksen parissa. 

Full Gospel Churches of Thailand on tämän työn hedelmä, noin 8 000 jäsenen helluntailiike.

– Pioneerivaiheen jälkeen Thaimaan työssä oli kausi, jolloin lähetit olivat hengellisiä isiä ja äitejä. Nyt seuraava sukupolvi on täällä työssä. Edelleen kumppanuus thaimaalaisten kanssa on tiivis, kertoo Markus Nordblom, joka on Fidan Thaimaan maavastaava.

Mediatyö laajenee

Projektin aikana koulutuksia on järjestetty kaksi kertaa paikan päällä sekä useita kertoja etäyhteydellä. Etäyhteyksien ansiosta pitkä maantieteellinen välimatka eivätkä koronavuodet ole hidastaneet hankkeen kulkua.

Avainmedian kehityspäällikkö Mika Ahonen kävi viimeksi paikan päällä toukokuussa 2023.

– Tilanne näytti olevan erittäin hyvä. Mediakoulutuksen tarve oli suuri, opastus on otettu hyvin vastaan ja nyt on jo tekeillä pääpaikan Bangkokin lisäksi aivan uusia alueellisia mediakeskuksia seurakunnille. 

Tue kohdetta – lahjoita