Avainmedia oli kouluttamassa lähetysraamattukoulussa.

Keski-Aasiaan ja Kaukasiaan koulutettiin lähetystyöntekijöitä

Jaa uutinen

Kaukasian alueella on monia tasavaltoja, joissa kansat odottavat evankeliumia. Monet ovat muslimeja, buddhalaisia tai ateisteja. Kaspianmeren itäisellä puolella on etnisiä ryhmiä, jotka ovat turkkilaisten ja persialaisten sukulaisia.

Avainmedia oli järjestämässä lähetysraamattukoulua Kaukasiaan, jossa on myös Araratin kuuluisa vuori. Siellä Nooa lähetti arkista kyyhkysen matkaan. Lopulta se löysi paikan, johon rantautua, ja Jumalan pelastussuunnitelma jatkui.

21 lähetyskandidaattia valmistautui azerbaidžanilaisten, gruusialaisten, uzbekkien ja osseettien parissa tehtävään lähetystyöhön. Ukrainalaiset, venäläiset ja yhdysvaltalaiset oppilaat istuivat vierekkäin. Hienoa oli nähdä, miten he usein polvistuivat yhteiseen rukoukseen.

Erityisen tärkeänä oppilaat pitivät Avainmedian järjestämää mediatyön osuutta, joka on jo aikaisemmillakin kursseilla tuottanut hedelmää. Koulun opettaja Timo Pellinen kertoi:

Luiza tuotti jo koulun aikana videoita, joita on kertynyt yli 20. Tästä syntyi ketjureaktio, jonka tuloksena 250 naista tuli evankelioimiskokoukseen kuulemaan Jeesuksesta. Keso tekee laatujälkeä videotuottajana ja on työssä maansa hallitukselle. Zaur lukee äänikirjoja ja on dubannut pitkiä opetussarjoja omalla äidinkielellään.

Heidän tavoitteenaan on Jumalan valtakunnan rajojen laajentaminen alueella, jossa sodat ovat muovanneet kokonaista sukupolvea. Hengessämme näemme Pyhän Hengen kyyhkysen nyt laskeutuvan Keski-Aasian ja Kaukasian maihin. Opiskelijat haluavat uhrata elämänsä niin kuin Andreas, Bartolomeus ja Taddeus tekivät silloin, kun Jerusalemin seurakunta lähetti ensimmäiset lähetyssaarnaajansa juuri tälle alueelle.

Rauli Lehtonen

Yhteisprojekti

Yksi Kaukasian suurimmista seurakunnista ja sen teologinen seminaari haastoi Avainmedian, Jesus4Eurasian, Ruotsin Vapaakirkon ja Kiovan Raamattuinstituutin järjestämään lähetysraamattukoulun uusien seurakuntien istuttajille. Koulutus pidettiin alkukesällä 2023. Mediakoulutus oli keskeisessä asemassa.

Lähes kolmen kuukauden aikana oppilaat entisen Neuvostoliiton maista koulutettiin työhön, jonka kautta he voivat palvella muslimien, buddhalaisten, ateistien ja ortodoksien asuma-alueilla. Koulutuksen jälkeen he voivat palata takaisin tai muuttaa Venäjälle, stan-valtioihin, Kaukasiaan, Baltiaan ja jopa Ukrainaan istuttamaan seurakuntia evankelioimattomien kansojen ja sodan uhrien pariin.

Tue kohdetta – lahjoita