Sodat ja vainot synnyttävät hengellistä herätystä

Euroopan seurakuntien syliin on sysätty muslimeja, jotka aiemmin olivat evankeliumilta saavuttamattomia.

Jaa blogikirjoitus

Sotaa käydään joka puolella. Ukrainan sota on meitä lähinnä. Sudanissa on puhjennut uusi sota, jossa eniten kärsivät uskonsa takia vainon kohteena olleet kristityt ja erityisesti muslimitaustalta uskoon tulleet. Samaa tapahtuu Syyriassa, Irakissa ja Afganistanissa. Muslimimaissa kristityt kokevat ankaraankin painostusta ja vainoa omaistensa, ystäviensä, työtoveriensa ja viranomaisten taholta.

Euroopassa keskiajalla kristityt joutuivat vainon kohteeksi, kun he halusivat uudistusta: päästä eroon vääristä traditioista, oikaista epäkohtia ja lukea Raamattua. Joidenkin historioitsijoiden mukaan uskonpuhdistuksen uhriluku oli miljoonia! Suomessakin viime vuosisadalla monet uskoon tulleet joutuivat pilkan kohteiksi. Perhe ja suku hyljeksivät heitä, koska oli noustu ”isien uskoa vastaan”.  Aina kun halutaan lähestyä Jumalaa ja käännytään aidosti Hänen puoleensa, on seurauksena myös ahdistuksia ja vainoa. Jeesus informoi tästä Vuorisaarnassaan. Mutta Hän myös lupasi olla omiensa kanssa ja antaa tarvittavan voiman joka päivälle.

Sodat ja vainot ovat aina synnyttäneet hengellistä herätystä. Muslimimaista Iranissa on eniten uskoon tulleita muslimeja. Pohjois-Afrikassa Algeriassa on suurin herätys. Sodan puhjetessa ihmiset lähtevät liikkeelle ja syntyy pakolaisvirtoja. On arvioitu, että Sudanista pakenee miljoona ihmistä Egyptiin ja Keniaan siirtyen sieltä eteenpäin.

Syyrian ja Irakin sodat toivat Eurooppaan miljoonia pakolaisia. Lähihistoria todistaa, että näistä maista paenneita muslimeja on tullut paljon uskoon. Työmme kautta tiedämme, että pelkästään Turkissa heitä on tuhansia. Pakomatkalla on kohdattu evankeliumi. Euroopan seurakuntien syliin on sysätty muslimeja, jotka aiemmin olivat evankeliumilta saavuttamattomia.

Nyt miltei kaikissa Euroopan maissa on uskoon tulleita muslimipakolaisia. Jotkut ovat itse nykyään evankelistoja ja julistavat pelastussanomaa maanmiehilleen ympäri Eurooppaa. Osa on palannut kotimaahansa levittäen siellä evankeliumia, osa lähtenyt mukaan mediatyöhön.  

On otettava tosissaan Raamatun jae, että ”kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat…” Monet maat ovat olleet meille suljettuja. Mediatyö kyllä saavuttaa ihmisiä kaikkien suljettujenkin rajojen yli, mutta pakolais- ja siirtolaisliikehdintä on luonut toisen tehokkaan tavan saavuttaa niitä, jotka eivät ole koskaan aiemmin kuulleet kertaakaan hyvää sanomaa Jeesuksesta. Monet Suomen seurakunnat tekevät hienoa työtä muslimien ja ukrainalaisten sotapakolaisten parissa. Avainmedia ylläpitää materiaalivarastoa, josta saa evankelioimiseen apua yli 50 eri kielellä. Materiaalia on jaettu suuret määrät vuosien aikana.

Raamatusta löytyy monia siirtolaistyön hedelmiä. Paavali tuli uskoon kotimaansa ulkopuolella Syyriassa, italialainen Kornelius Israelissa, etiopialainen hoviherra Israelin ja Egyptin välisessä erämaassa. Pidän itseäni siunattuna, että lähdin kotimaastani ja tulin uskoon Suomessa. Jumalan armosta olen saanut julistaa evankeliumia muslimeille yli 35 vuotta.

Paholainen yrittää tuhota ja tappaa, mutta vainojen, sotien, pakolaisuuden ja siirtolaisuuden keskellä nähdään aina Jumalan pelastustekoja ja ihmeitä. 

Olemme Avainmedialla kiitollisia, että Jumala on avannut meille monia työmahdollisuuksia sota-alueilla ja saavuttamattomien parissa. 

Aaron Ibrahim

Avainmedian arabi- ja muslimityön sekä Al Hayatin johtaja

Lisää lukemista

Avainblogi

Erilaisia ihmeitä arjen keskellä

Juri Kulakevich kertoo Juhannuskonferenssissa Jumalan ihmeistä, joita ukrainalaiset ovat saaneet kokea sodan aikana.

Avainblogi

Oletko sinä valonsytyttäjä?

”Viikoittaisen rukousillan piti alkaa, mutta kukaan uskovista ei uskaltanut lähteä kodistaan.”