On syytä juhlia ja kiittää!

"Tuskin kukaan osasi aluksi arvata, mitä kaikkea kanavan lähetysten aloittamisesta voisi seurata."

Jaa blogikirjoitus

Avainmedia aloitti arabiankielisen Al Hayat -kanavan satelliittilähetykset syyskuussa 2003. Siitä on nyt kulunut 20 vuotta. Tuskin kukaan osasi aluksi arvata, mitä kaikkea kanavan lähetysten aloittamisesta voisi seurata. Aluksi olikin monenlaista vastoinkäymistä ja vastustusta.

Avainmedian toiminnanjohtaja Jouko Rajala kirjoitti tämän lehden pääkirjoituksessa vuonna 2005: ”Maailmanlaajuinen sadonkorjuu on meneillään. Tähän työhön kutsumme kaikkia mukaan.”

Vuosi vuodelta olemmekin saaneet ihmetellen seurata, miten myönteinen ohjelmapalaute on lisääntynyt ja monet ovat ottaneet evankeliumin sanoman vastaan. Olemme saaneet olla todistamassa Jumalan työtä, kun hän on ihmisten sydämissä synnyttänyt uskon! Viime vuonna meille raportoitiin lähes 2 500 ihmisen kertoneen itse uskoon tulostaan, useimmat heistä entisiä muslimeja.

Kahdenkymmenen vuoden aikana on toimintaympäristömme muuttunut. Esim. Egyptin kokoisessa maassa, jossa asuu runsaat 104 miljoonaa ihmistä, syntyy vuosittain noin 2,5 miljoonaa lasta. Muslimimaihin on kahdenkymmenen vuoden aikana syntynyt uusi sukupolvi, joka varttuessaan tulee tuntemaan vain islamin. Evankeliumin sanomaa Jumalasta, joka rakasti meitä ihmisiä niin paljon, että lähetti poikansa Jeesuksen pelastamaan koko ihmiskunnan synnin orjuudesta, tarvitaan yhä kaikkialla maailmassa. Eniten tarvetta on juuri siellä, missä evankeliumia ei vielä ole julistettu, sitä ei voi vapaasti pitää esillä tai sen julistamista yritetään estää.

Kuinka ajankohtaiset ovatkaan apostoli Paavalin sanat: ”Mutta kuinka he voivat huutaa avukseen sitä, johon eivät usko? Kuinka he voivat uskoa siihen, josta eivät ole kuulleet? Kuinka he voivat kuulla, ellei kukaan julista? Kuinka kukaan voi julistaa, ellei häntä ole lähetetty? Onhan kirjoitettu: ’Kuinka ihanat ovat ilosanoman tuojan askelet!’” (Room. 10:14–15).

Kiitos sinulle, rakas Avainmedian tukija ja esirukoilija! Ilman sinun osuuttasi evankeliumin levittämisessä emme olisi tässä. Uskallan sanoa, että tukiessasi tätä toimintaa olet kulkenut Herrasi askelissa.

Medialähetysjärjestömme on nähnyt, miten historian saatossa ovia on avattu, mutta myös suljettu. Al Hayat on mennyt ihmisten koteihin satelliittien ja internetin avoimista ovista. Vieläkin ne ovet ovat pääosin avoinna. On siis hyvä hetki toimia ja kehittää medialähetystyötä ja sen mahdollisuuksia.

Emme tiedä, kuinka kauan tämä kaikki on mahdollista, mutta juuri nyt voimme toimia ja julistaa. Meillä on lisäksi Raamatussa Jeesuksen oma lupaus: ihmeet ja merkit seuraavat niitä, jotka uskovat (Mark. 16).

”Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille. Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu.” Mark. 16:15–16

Lisää lukemista

Avainblogi

Erilaisia ihmeitä arjen keskellä

Juri Kulakevich kertoo Juhannuskonferenssissa Jumalan ihmeistä, joita ukrainalaiset ovat saaneet kokea sodan aikana.

Avainblogi

Oletko sinä valonsytyttäjä?

”Viikoittaisen rukousillan piti alkaa, mutta kukaan uskovista ei uskaltanut lähteä kodistaan.”