Mitä meidän pitäisi rukoilla?

Isä meidän -rukouksessa on merkittävä kohta, jossa rukoillaan: ”Tulkoon Sinun valtakuntasi.” Minne tämä valtakunta tulee, siellä pimeys menettää yksinvaltiutensa.

Jaa blogikirjoitus

Avainmedian tunnuslause oli takavuosina ”Rukous on lähetystyön avain”. Toivon ja uskon, että näin on edelleenkin. Osana maailmanlaajuista rukousrintamaa me suomalaisetkin saimme kokea ihmeellisiä rukousvastauksia, kun suljetut ovet ja sydämet avautuivat entisen Neuvostoliiton alueilla sekä muslimimaailmassa.

Haasteet eivät kuitenkaan ole vielä loppuneet. Haluaisinkin haastaa sinut, hyvä lukijani, rukoilemaan saavuttamattomien kansojen puolesta Euraasian alueella. Siellä on paljon kansoja, joiden keskuudessa ei tiedetä olevan yhtään seurakuntaa eikä edes yhtään ainoaa uskovaa.

Mitä meidän sitten pitäisi rukoilla?

Isä meidän -rukouksessa on merkittävä kohta, jossa rukoillaan: ”Tulkoon Sinun valtakuntasi.” Minne tämä valtakunta tulee, siellä pimeys menettää yksinvaltiutensa.

Pohjoisen Jäämeren rantamilla, Venäjän alueella, asuu poronhoitajakansa nimeltään nenetsit. Tällä alueella asuvan heimon shamaani oli kerran suorittamassa henkien manausmenojaan, kun yllättäen hän näki kirkkaan olennon, joka lausui sanat: ”Etsi Jumalaa, joka rakastaa ihmisiä.”

Shamaani ei ollut koskaan kuullut sellaisesta Jumalasta, sillä ne jumalat, joita he palvoivat, vihasivat ihmisiä, ja jumalia piti alinomaa lepyttää, ettei onnettomuus kohtaisi heitä. Kokemus oli niin vaikuttava, että shamaani hyppäsi moottorikelkkansa selkään ja ajoi 400 kilometriä tundralta Vorkutan kaupunkiin etsiäkseen tätä Jumalaa, jota hän ei tuntenut.

Siellä joku neuvoi hänet paikallisen pastorin kotiin, joka sai johdattaa shamaanin Jeesuksen tuntemiseen. Tänään uskovia nenetsejä löytyy eri puolilta ja heidän evankelistansa tavoittavat toisia nenetsiheimoja. Jumalan valtakunta oli saapunut pimeyden keskelle.

Toinen tärkeä asia, jota meidän tulisi rukoilla, on itse Herramme antama käsky: ”Rukoilkaa siis elon Herraa, että Hän lähettäisi työmiehiä elonkorjuuseensa” (Matt. 9:38). Eräällä Euroopan rajoilla sijaitsevalla alueella on vaarallista kääntyä Kristuksen seuraajaksi muslimitaustasta. Eräs muslimitaustainen pastori maksoi hengellään siitä työstä, jota hän puolisonsa kanssa teki alueella.

Yksi suomalainen seurakunta oli kuitenkin saanut voimakkaan kehotuksen rukoilla työntekijöitä tuolle vaikealle alueelle. Itse mietin, että kukahan sinne haluaa lähteä. Jonkin ajan kuluttua sain viestin, että Lähi-idästä oli tullut alueelle veljiä, joiden sydämellä oli erityisesti muslimit. Tapasin aikanaan kyseiset henkilöt ja totesin, että he tekevät hyvää työtä vaaroista huolimatta. Jeesuksen seuraajien joukko alueella on kasvanut. Jumala vastaa rukouksiin!

Petri Nurminen

Lähetyspastori, Kerava

Lisää lukemista

Avainblogi

Paviaanin hyökkäys

Kaikki potilaat kuulivat, mitä Jeesus on tehnyt heidän puolestaan.