Rukoilkaa lakkaamatta!

Rukouskampanjat eri aikakausina ovat saaneet aikaan huimia tuloksia.

Jaa blogikirjoitus

Evankelista Martin Kim on sanonut: ”Kun mies tekee työtä, hän tekee työt. Mutta kun mies rukoilee, niin Jumala tekee työt.” Samainen evankelista on kirjoittanut kreivi Nikolaus von Zinzendorfista (1700–1760), jonka nimen muistamme koulun kirkkohistorian tunneilta.

Martin Kim kirjoittaa:

”Zinzendorfin tarina on todella yksi kirkkohistorian suurimmista. Jumala käytti häntä käynnistämään ensimmäisen protestanttisen 24/7-rukousliikkeen ja yhden ensimmäisistä protestanttisista lähetysliikkeistä, jotka veivät evankeliumia maailman ääriin. 

Kun Zinzendorf oli 27-vuotias, hän otti kotiinsa yksinäisen määriläispakolaisen. Ennen pitkää Zinzendorfin tilalla asui 300 pakolaista, ja hänestä tuli heidän hengellinen johtajansa. He asuivat Herrnhut-nimisessä kylässä Saksassa. Zinzendorfin johdolla he rukoilivat yhdessä, opiskelivat yhdessä Jumalan sanaa ja kasvoivat hengellisesti yhdessä.

Elokuun 12. päivänä 1727 ryhmä piti koko yön kestävän rukouskokouksen. He päättivät aloittaa rukousvartion. He nimesivät kylässä rukouspaikan ja rukoilivat kahden tai kolmen hengen ryhmissä tunnin ajan. Määriläiset jakoivat kaikki viikon 168 tuntia eri rukoilijoiden vastuulle. Rukouspaikalla rukoili aina kahdesta kolmeen ihmistä 24 tuntia vuorokaudessa seitsemänä päivänä viikossa. Tämä ympärivuorokautinen rukouskokous jatkui 110 vuotta!

Millainen yliluonnollinen voima vapautuikaan, kun ryhmä rukoili tarkoituksellisesti 110 vuoden ajan! Eräs herrnhutilaisten perustamista kirkoista lähetti 200 lähetyssaarnaajaa lähetystyöhön. He olivat niin täynnä lähetystyön henkeä, että yksi lähetyssaarnaajien tiimeistä myi itsensä vapaaehtoisesti orjaksi, jotta he voisivat samaistua orjiin ja jakaa evankeliumia heidän kanssaan. Zinzendorfin johtaman rukousliikkeen katsotaan aloittaneen modernin lähetysliikkeen.”

Nyt meillä on mahdollisuus liittyä tähän rukouksen jatkumoon. 18.11. rukoilemme miljoonien muiden kristittyjen kanssa niiden puolesta, jotka ovat muslimitaustaisia uskovia. Samalla tahdomme olla käynnistämässä uudelleen rukousristiretkeä idän saavuttamattomien kansojen suuntaan. Rukoilemme, että Jumala saisi käyttää meitä ja kaikkia rukoilijoita lähetystyössä. Saavuttamattomat kansatkaan eivät enää ole saavuttamattomissa, sillä heidät voidaan todellakin saavuttaa median välityksellä.

Eero Antturi

”Olkaa aina iloiset. Rukoilkaa lakkaamatta. Kiittäkää joka tilassa. Sillä se on Jumalan tahto teihin nähden Kristuksessa Jeesuksessa.” 1 Tess. 5:16–18.

Lisää lukemista

Avainblogi

Paviaanin hyökkäys

Kaikki potilaat kuulivat, mitä Jeesus on tehnyt heidän puolestaan.