Israeliin muuttanut Leah sai poikansa kanssa suuren perheen seurakuntalaisista.

Yksinhuoltajista ja leskistä pidetään huolta Beit Hallelissa

Jaa somessa

– Raamattu kehottaa huolehtimaan yksinhuoltajaäideistä ja leskistä. Vuoden 2023 aikana näimme ennennäkemättömän määrän yksinhuoltajaäitejä muuttamassa Israeliin lastensa kanssa, erityisesti Ukrainasta. Monet näistä naisista olivat menettäneet miehensä sodassa Venäjää vastaan, kerrotaan Beit Hallel -seurakunnasta. 

Leah saapui äskettäin Israeliin juutalaisena pakolaisena Länsi-Ukrainasta pienen poikansa Alexin kanssa. Hän ei tuntenut ennestään ketään Israelissa. Leah ja Alex asettuivat asumaan Ashdodin kaupunkiin. Siellä he saivat kuulla Beit Hallel -seurakunnasta ja avusta, jota se tarjoaa uusille maahanmuuttajaperheille niin hengellisesti kuin käytännöllisesti.

– Leah otti meihin heti yhteyttä, ja kutsuimme hänet osallistumaan humanitaarisiin projekteihimme käytännön avun saamiseksi. Kutsuimme hänet myös osallistumaan sapattipalveluksiimme ja retkille, jos hän haluaisi. Leah oli erittäin innoissaan mahdollisuudesta nähdä muita uusia maahanmuuttajia ja pakolaisia Ukrainasta, joita on paljon seurakunnassamme.

Leah viihtyi erinomaisesti Beit Hallelissa poikansa kanssa ja sai paljon uusia ystäviä. Hän huomasi Jeesuksen, Israelin Messiaan, sanoman tuovan hänelle lohtua ja rauhaa, joita hän ei ollut koskaan kokenut aiemmin. Hän alkoi lukea Raamattua ja oppia lisää Jumalasta ja pelastuksesta, jonka Hän antaa ilmaisena lahjana kaikille, jotka ottavat sen vastaan.

– Viimeisimmän evankelioimistapahtumamme aikana Jerusalemissa isännöimme noin 400 uutta juutalaista maahanmuuttajaa. Päivä sisälsi raamatullisten nähtävyyksien katselua Jerusalemissa sekä opetusta Raamatusta ja Jeesuksesta. Kokouksen lopussa pidetyn alttarikutsun aikana Leah otti uskon askeleen: hän katui syntejään ja otti Jeesuksen Herrakseen ja Pelastajakseen! Hänestä tuli uudestisyntynyt, ja hänen sydämeensä kylvetyt Jumalan sanan siemenet muuttuivat todellisuudeksi. Leah ei enää pelkää, vaan elää rauhassa ja turvassa, jonka vain Jumala voi antaa.

Tue kohdetta – lahjoita