"Nyt minulla on elämänilo ja turva Jeesuksessa."

Eemeli löysi Avainmedian sivustolta vastauksen, miten tulla uskoon

Jaa somessa

Eemeli Sutelainen etsi vuosien ajan merkitystä elämälleen. Avainmedian Tuleuskoon.fi -sivustolta löytyi tieto, miten tulla uskoon.

– Tuleuskoon-sivustolla on merkittävä osuus uskoontulossani, Eemeli kertoo.

Todistusvideot rohkaisivat

– Eräs kaverini kysyi, aionko ”tulla uskoon”. En yhtään ymmärtänyt, mitä se sellainen tarkoittaa. Googlailin itsekseni ja etsin selitystä. Noilla hakusanoilla Tuleuskoon-sivusto pomppasi heti esille!

– Rupesin katselemaan sivustolla olevia todistusvideoita, ja ne olivat rohkaisevia. Sivustolla oli Askeleet Jumalan luokse -toiminto. Rukoilin siellä olevan uskoontulorukouksen. Rukouksen jälkeen kehotettiin etsimään itselle oma seurakunta, ja niin tein. Sivusto jäi mieleeni, ja olen kuunnellut paljon siellä olevaa ääniraamattua.

Filosofiasta ei löytynyt vastausta

Eemeli Sutelainen tuli uskoon nelisen vuotta sitten 2019. Hän kertoo Tuleuskoon.fi -sivustolla julkaistavalla videolla etsinnästään:

– Olin sellaisessa elämäntilanteessa, että etsin merkitystä elämääni. Minulla oli aika vakava masennuskausi silloin ja kävin sen vuoksi psykiatrisessa hoidossa. Ajattelin silloin, että siitä ei ole mitään poispääsyä. Halusin päättää elämäni. Onneksi en onnistunut siinä.

– Etsin ratkaisua eri uskonnoista, filosofiasta ja psykologiasta. YouTubesta katsoin videoita eksistentiaalisesta filosofiasta. Kiinnostuin New Agesta. Meditoin, mutta se ei tuntunut koskaan hyvältä, vaan ahdisti ja pahensi vointiani. Etsin ihan hirveästi kirjoista ratkaisua. Ahmin niitä. Iso kirjahyllyni oli täynnä teoksia. Etsin elämän tarkoitusta, mutta masennuin vain lisää.

Ihmeellinen Raamattu

Etsintävaiheessaan Eemeli oli paljon yksin, mikä ei jälkikäteen arvioituna tehnyt hyvää hänelle, koska itsekseen ollessaan hän vain vajosi syvemmälle synkkyyteen.

– Etsin netistä sivustoja ja kuuntelin saarnoja. Se oli käänteentekevää, koska en enää vellonut filosofisissa pyörittelyissä, jotka tuntuivat lyttääviltä.

– Ostin divarista yhtä aikaa Kalevalan ja Raamatun. En ollut koskaan ennen lukenut ajatuksella Raamattua. Sieltä avautui ihmeellinen maailma. Se oli kuin yö ja päivä verrattuna muihin kirjoihin. – Raamattu osoittautui eläväksi kirjaksi. Se kertoi ihmisistä, miten Jeesus kohtasi ihmisiä ja miten hän rakasti heitä. Se puhui suoraan sydämeeni. Raamattu meni suoraan muun kirjallisuuden ohi. Suuri lämpö huokui siitä. Aloin rukoilla. Rupesin vain rukoilemaan ja se tuntui hyvältä. Raamattu antoi luottamusta, että tulevaisuudestani tulee hyvä. Jumala nosti minua kuopasta. En olisi tässä ilman Jeesusta.

Uusi Eemeli

– Annoin elämäni Jeesukselle 2019. Silloin ilo alkoi virrata. Alkoi prosessi, jossa ikään kuin vanha minäni poistui: uusi Eemeli tuli tilalle, ja hän on paljon iloisempi ja toiveikkaampi kuin vanha Eemeli!

– Masennus poistui. Se tuli rukousvastauksena, kun seurakunnassa kerättiin rukousaiheita, ja laitoin kippoon lapun, jossa pyysin, että ”Herra, näet tilanteeni, paranna masennukseni”. Masennus poistui viikon sisällä vähitellen. Se oli ihme! Eihän tuollaista voi tapahtua.

Neljä vuotta on kulunut eikä masennusta ole enää ollut.

– Nyt mulla on elämänilo ja turva Jeesuksessa. Sitä ei kukaan voi ottaa minulta pois.

– Elän tasapainoista elämää. Herään aamulla ilman isoa, harmaata pilveä pääni päällä. Pystyn katsomaan tulevaisuuteen luottavaisena, että hienoja asioita on edessä. Elämässäni on pysyvä turva. Jeesus on aina kanssani.

***

Nuoria tullut uskoon

Eemeli, 31, on opettaja ja aktiivinen ylistysmuusikko. Hänen vuosia kestänyt etsintänsä elämänsä merkityksestä ei ole mennyt hukkaan. Hänellä on hyötyä niin omista kokemuksistaan kuin työstään opettajana, kun hän kertoo uskon asioista nuorille.

– Monet nuoret ovat rikkinäisiä ja katsovat somesta tyhjää sisältöä. Puolisoni Janinan ja minun TikTok-tileillämme on turvallinen ilmapiiri. Kerromme uskosta Jeesukseen tavalla, jonka nuoret ymmärtävät. Olemme nähneet monen nuoren tulevan uskoon.

Eemelin kaksi TikTok-tiliä löytyvät nimillä Eemeli ja Janina sekä Eemeli Sutelainen

Teksti Satu Rönkkö

Tue kohdetta – lahjoita