Sydän täynnä pääsiäisen iloa

Kaikki, jotka uskovat Jeesukseen, voivat säästyä synnin kuolemantuomiolta.

Jaa blogikirjoitus

Juutalaiset juhlivat pääsiäistä muistona siitä, kuinka Jumala pelasti kansansa järkyttävältä vitsaukselta Egyptissä.

”Sinä yönä minä kuljen läpi Egyptin ja surmaan Egyptin jokaisen esikoisen, niin ihmisten kuin eläintenkin. Minä, Herra, annan tuomioni kohdata kaikkia Egyptin jumalia. Ja veri olkoon niiden talojen merkkinä, joissa te olette, sillä kun minä näen veren, menen ohitsenne. Minä kuritan vain egyptiläisiä, eikä tämä vitsaus satu teihin. Tästä päivästä tulkoon teille muistopäivä. Viettäkää sitä Herran juhlana. Pitäkää tämä ikuisena säädöksenä sukupolvesta toiseen.” (2. Moos. 12:12–14).

Jeesus oli kutsunut opetuslapsensa nauttimaan kanssaan pääsiäisateriaa. Aterian jälkeen hän rukoili taivaallista Isää:

”En kuitenkaan pyydä, että ottaisit heidät pois maailmasta, vaan että varjelisit heidät pahalta. He eivät kuulu maailmaan, niin kuin en minäkään kuulu. Pyhitä heidät totuudellasi. Sinun sanasi on totuus. Niin kuin sinä lähetit minut maailmaan, niin olen minäkin lähettänyt heidät. Minä pyhitän itseni uhriksi heidän tähtensä, että heistäkin tulisi totuuden pyhittämiä. Minä en rukoile vain heidän puolestaan, vaan myös niiden puolesta, jotka heidän todistuksensa tähden uskovat minuun. Minä rukoilen, että he kaikki olisivat yhtä, niin kuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa. Niin tulee heidänkin olla yhtä meidän kanssamme, jotta maailma uskoisi sinun lähettäneen minut.” (Joh. 17:15–21).

Jeesuksen pääsiäisrukoukseen sisältyi, muiden muassa, kolme asiaa: Pyyntö Isän puoleen varjella opetuslapsia, Jeesuksen itsensä pyhittäminen uhriksi sekä myös lupaus hänen omasta esirukouksestaan meidän puolestamme. Tähän esirukoukseen ovat kaikki kristityt kahden vuosituhannen aikana saaneet laittaa toivonsa oman elämänsä eri vaiheissa.

Jeesus on lähettänyt meidät maailmaan, jotta maailma uskoisi. Jokainen, joka tahtoo tulla tuntemaan totuuden ja syntien anteeksi saamisen, voi kokea Jumalan rakkauden tänäkin pääsiäisenä. Kaikki, jotka uskovat Jeesukseen, voivat säästyä synnin kuolemantuomiolta.

Myöhemmin ylösnousseen Jeesuksen jo useaan kertaan ilmestyttyä opetuslapsille Jeesus lopulta otettiin ylös taivaaseen. Tällöin ”he kumartuivat maahan asti ja osoittivat hänelle kunnioitustaan, ja sitten he riemua täynnä palasivat Jerusalemiin. He olivat alati temppelissä ja ylistivät Jumalaa.” (Luuk. 24:52–53).

Saamme olla tänä pääsiäisenä täynnä sitä iloa, joka täytti nuo silminnäkijät.

Lisää lukemista

Avainblogi

Erilaisia ihmeitä arjen keskellä

Juri Kulakevich kertoo Juhannuskonferenssissa Jumalan ihmeistä, joita ukrainalaiset ovat saaneet kokea sodan aikana.

Avainblogi

Oletko sinä valonsytyttäjä?

”Viikoittaisen rukousillan piti alkaa, mutta kukaan uskovista ei uskaltanut lähteä kodistaan.”