Avainmedian Kaupassa on saatavilla veloituksetta pyhäkoulunopettajien koulutusaineisto 3–12-vuotiaille lapsille.

Raamatunmukaista opetusta pyhäkouluikäisille lapsille

Jaa somessa

Avainmedian Kaupassa on saatavilla veloituksetta pyhäkoulunopettajien koulutusaineisto 3–12-vuotiaille lapsille.

Yksinkertaista ja edullista

Kyyhky-opetusohjelma on yksinkertainen ja perustuu Raamattuun. Aineisto koostuu kahdestatoista kirjasesta, joissa on kullekin kuukaudelle oma teemansa. Ohjelman malli on vaivaton ja sovellettavissa käyttöön Raamatun opetuksille uskollisissa seurakunnissa niin Suomessa kuin muualla.

Kirjaset ovat saatavilla digitaalisina pdf-tiedostoina Avainmedian Kaupasta, josta voit ladata tiedostot omalle koneellesi.

Kyyhkyn taidetehtävät ja askartelut on pyritty suunnittelemaan kustannuksiltaan alhaisiksi ja sellaisiksi, että niissä hyödynnetään kierrätettäviä materiaaleja.

Suomalainen alkuperä

Kyyhky on alun perin Kiinassa lähetystyöntekijänä ja lapsityön koordinaattorina olleen suomalaisen Pirkko Kauhasen yhdessä sikäläisten opettajien kanssa vuonna 2002 valmistama opetusaineisto Kiinan kotiseurakuntaliikkeen käyttöön.

– Ajatuksemme oli auttaa heitä hiukan alkuun, koska yli 50 vuoteen kiinalaisilla ei ollut koulutusta opettajille tai materiaalia, jolla opettaa lapsia. Seurakunta oli herännyt myös tosiasiaan, että lapset ja nuoret ovat tulevia seurakunnan johtajia, pastoreita, evankelistoja ja lähetyssaarnaajia, kertaa Pirkko Kauhanen aineiston syntyvaiheita.

– Vuosien saatossa Kyyhky-koulutustyö eteni Kiinassa maakunnasta toiseen, kaupungista toiseen, kylästä kylään ja sydämestä sydämelle. Yllätykseksemme sitä alettiin pyytää myös ympärillä oleviin maihin ja länteen, kun saatiin kuulla uutisia sen vaikutuksesta: opettajat saivat kirkkaan näyn pyhäkoulutyöstä, lapsia alkoi tulla uskoon ja täyttyä Pyhällä Hengellä.

Hyvä sanoma menee eteenpäin

Pirkko Kauhanen vieraili Aasiassa viime vuoden lopulla ja tapasi kiinalaisia työtovereitaan.

– Ilokseni sain kuulla, että ympäri Kiinaa on yliopistoissa nuorten uskovien ryhmiä, jotka palavat lähetystyölle. He ovat tulleet pyhäkoulussa uskoon, täyttyneet Pyhällä Hengellä ja Jumala kutsuu nyt heitä viemään evankeliumia eteenpäin.

– Kiinassa uskovien tilanteet ovat kovasti kiristyneet, mutta kotiseurakuntien pyhäkoulutyö ei ole sammunut vaan lapsia opetetaan ja heidän sallitaan tulla Jeesuksen tykö.

Kyyhky on käännetty toistaiseksi 21 eri kielelle. Tällä hetkellä käännöstyön alla ovat heprean-, puolan- ja turkinkieliset Kyyhkyt.

Suomenkielisen Kyyhky-aineiston voi ladata osoitteesta avainmedia.org/tuote/kyyhky-opetusmateriaali/

Tue kohdetta – lahjoita