Paviaanin hyökkäys

Kaikki potilaat kuulivat, mitä Jeesus on tehnyt heidän puolestaan.

Jaa blogikirjoitus

Olen kristittynä aina käyttänyt teknologiaa Jumalan valtakunnan levittämiseksi. Olin aikoinani MAF-järjestössä lähetyslentäjänä. Sen perustamisasiakirjassa vuodelta 1945 mainitaan, että työtä tehdään kaikilla nykyaikaisilla välineillä kadotettujen tavoittamiseksi. Tuolloin lentokone oli hyvin moderni kuljetusmuoto. Teknologia oli silloisen alansa huippua, mikä oli tärkeää autettavien tavoittamisessa syrjäseuduilla. Edelleenkin sitä tarvitaan ja monet lähetyssaarnaajat luottavat tähän kuljetusmuotoon päästäkseen niille alueille, joihin Jumala on kutsunut heidät tekemään työtä. Teknologia palvelee monia tärkeitä toimintoja Jumalan työssä kuten kokemukseni Afrikassa osoittaa.

Kesällä 1990 Nyankunden sairaala sai radioviestin syrjäiseltä Iduhun etuvartioasemalta. Iduhu sijaitsee Iturin sademetsän laitamilla Kongon tasavallassa. Tuona sunnuntaipäivänä olin päivystysvuorossa, jos tarvittaisiin lääkintäkuljetusta lentoteitse. Kun hälytys tuli, minun piti lentää Iduhuun ja ottaa potilas sekä hänen vaimonsa mukaan. 

Tilanne ei ollut mitenkään poikkeava, mutta oli epätavallista, että loukkaantunut mies oli pygmi eli lyhytkasvuisuudesta tunnettuun afrikkalaiseen kansaan kuuluva. Mies oli tosiaan aika lyhyt. Paviaani oli hyökännyt hänen kimppuunsa. Paikallinen terveydenhoitaja oli yrittänyt sitoa miehen haavoja niin paljon kuin mahdollista, mutta tajusi pian, että uhri tarvitsi sairaalahoitoa. Laskeuduttuani kiitoradalle mies pystyi kävelemään, mutta hänen kasvonsa ja ylävartalonsa oli täynnä sidoksia ja laastareita. Mies näytti melko pelottavalta ja hänen vaimonsa oli kovasti huolissaan. Meidän piti vielä lentää kymmenen minuutin päähän toiselle asemalle hakemaan kanadalainen sairaanhoitaja-lähetyssaarnaaja, joka auttaisi potilaan saattamisessa Nyankunden sairaalaan. 

Tapahtuma olisi voinut päättyä onnellisesti jo tässä kohtaa, mutta vielä parempaa oli tulossa. Nyankunden sairaala oli nimittäin lähetyssairaala, jossa työskenteli useita kappalaisia ja lääkäreitä, jotka olivat myös lähetyssaarnaajia. Kukaan potilas ei lähtenyt sairaalasta kuulematta evankeliumia. Kaikkia hoidettiin näiden uskonnosta riippumatta, mutta kaikki potilaat kuulivat, mitä Jeesus on tehnyt heidän puolestaan. Nuori paviaanin hyökkäyksen kohteeksi joutunut pygmimies kuuli myös pelastussanoman ja hän tuli uskoon! Siihen saakka nuorimies oli harjoittanut heimouskontoaan, mutta oivallettuaan, kuinka Jumala oli pitänyt hänestä huolta ja rakasti häntä, mies päätti seurata Jeesusta ja samoin hänen vaimonsa.

Lentokone oli tässä teknologian väline, joka auttoi pelastamaan tämän miehen elämän fyysisesti ja,mikä kaikkein tärkeintä, myös hengellisesti. Prosessissa oli mukana monta ihmistä ja välinettä tavoittamassa pygmimiestä ja hänen vaimoaan Kristukselle. Kaikkia tarvittiin, jotta tämä pariskunta kuulisi Kristuksesta.

Käytämme Avainmedian ja Al Hayatin medialähetystyössä nykyaikaista teknologiaa. Meilläkin on monia yhteistyökumppaneita, jotka osaltaan auttavat ihmisiä kuulemaan Jeesuksesta ja ohjaavat heitä uskon tiellä eteenpäin. Uskomme vakaasti, että kaikkien modernien teknologiavälineiden käyttö evankeliumin levittämiseksi on tehokasta. Tunnustamme myös sen, että Pyhä Henki muuttaa ihmisten sydämet. Paavali käytti sen aikaisia moderneja keksintöjä matkustaessaan laivoilla ja kulkiessaan Rooman keisarikunnan rakennuttamia teitä pitkin. Hän käytti mediaa kirjoittamalla kirjeitä uskoville ja seurakunnille. Teknologia sinänsä ei ole joko hyvää tai pahaa, mutta sitä voidaan käyttää hyvään tai pahaan. Me käytämme sitä Jumalan valtakunnan levittämiseksi. Rukoile, että teknologian välineitä voidaan käyttää mahdollisimman tehokkaasti evankeliumin etenemiseksi kaikkialle!

Ron Wismer
Director of Partnerships and Networks / Al Hayat

Lisää lukemista

Avainblogi

Paviaanin hyökkäys

Kaikki potilaat kuulivat, mitä Jeesus on tehnyt heidän puolestaan.