Miten meidän tulisi tehdä lähetystyötä?

Elämme maailmassa, jonka väestömäärä on kasvanut huikeaan yli 8 miljardiin ja jossa samalla monet rajat ovat sulkeutuneet.

Jaa blogikirjoitus

Euroopasta tehty lähetystyö oli pitkään sitä, että evankeliumin sanomaa lähdettiin levittämään vieraan kulttuurin ja kielen pariin. Juuri siihen Jeesuksen lähetyskäsky oli velvoittanutkin. Samalla se merkitsi lähtijöille valtavia haasteita. Jumalan avulla ja hänen Pyhän Henkensä johdossa lähetyspioneerit raivasivat polkua, jota monet sukupolvet ovat sen jälkeen voineet käydä eteenpäin. Noiden pioneerien esimerkki on yhä kannustamassa meitä.

Nyt elämme maailmassa, jonka väestömäärä on kasvanut huikeaan yli 8 miljardiin ja jossa samalla monet rajat ovat sulkeutuneet. Vihamielisyydet, ennakkoluulot ja turvattomuus nostavat päätään. Lähetystyöntekijän lähettäminen kohdemaihin on joissain tapauksissa lähes mahdotonta. Myös korkeat kustannukset haastavat niin lähtijöitä kuin lähettäjiä. Mikä siis ratkaisuksi?

Pian meillä EU:ssa lähes joka viides kansalainen on joko maahanmuuttaja tai hänellä on sukutausta muualta kuin Euroopasta. Näiden maahanmuuttajien ja heidän jälkeläistensä keskellä on myös suuri joukko kristittyjä.

Myös näitä maahanmuuttajakristittyjä Jumala on kutsunut lähetystyöhön ja monet heistä ovat erityisen kiinnostuneita tavoittamaan oman kansansa. Heidän joukossaan on myös kristittyjä ns. saavuttamattomista kansoista.

Näillä maahanmuuttajilla on jotain sellaista mitä meillä kantasuomalaisilla ei ole: kielitaito oman kansansa tavoittamiseksi, kulttuurin ja uskonnon tuntemus, tapojen ja ennakkoluulojen tuntemus ja kaiken lisäksi he kuuluvat ja identifioituvat kyseiseen joukkoon.

Meidän tehtävämme on antaa näille evankeliumin julistajille taloudellinen- ja esirukoustuki, koulutus ja tekniset välineet, jotta he voivat tavoittaa ne saavuttamattomat, joihin emme muuten saa yhteyttä. Juuri tätä on tämän päivän medialähetystyö.

Nyt haastan jokaista Avainmedia-lehden lukijaa mukaan tällaiseen lähetystyöhön. Meillä on mahdollisuus, jota emme saisi hukata. Paljon on puhuttu siitä, että lähetyskäsky pitäisi saattaa loppuun tämän sukupolven aikana. Uskon, että se on mahdollista, jos ymmärrämme ja arvostamme kahta Jumalan meille tarjoamaa mahdollisuutta: maahanmuuttajakristittyjä keskellämme sekä medialähetystyön mahdollisuuksia.

Tule mukaan tukemaan tätä työtä!

Lisää lukemista

Avainblogi

Anteliaisuuden haaste

”Rakkaus ei näy vain sanoina tai ajatuksina, vaan myös tekoina toisten hyväksi.”