Majakka pimeässä yössä

Jumalan ilmoitus omassa sanassaan ja lihaksi ilmestyneessä Jumalan Pojassa antaa meille valon tähän pimeyteen. Sitä viestiä kaivataan yhä monissa maissa, ja sen kertominen on meidän tehtävämme tässä ajassa.

Jaa blogikirjoitus

Suomessa on ainakin kaksi majakkaa, jotka ovat samalla kirkkoja: Suomenlinna ja Utö. Suomenlinnan kirkko on niistä tunnetuin ja maailmanlaajuisestikin harvinaisuus. Se rakennettiin ortodoksiseksi varuskuntakirkoksi vuonna 1854. Tuolloin rakennuksessa oli viisi tornia sipulikupoleineen. Itsenäisyyden ajan alussa Helsingin eteläistä horisonttia hallitsevan rakennuksen ulkonäköä muutettiin ja siitä tehtiin luterilainen kirkko. Kirkon tornissa toimii yhä sekä lento- että laivaliikennettä palveleva majakka. Majakkalyhdyn viesti on neljä peräkkäistä väläystä eli morseaakkosten H-kirjain Helsingin merkiksi.

Mikä loistava idea onkaan yhdistää yhteen rakennukseen nämä kaksi funktiota: olla merenkulun turvallisuuden takaaja ja tarjota ihmisille paikka, jossa voi löytää ja kohdata Jumalan!

Olen ajatellut medialähetystyöstä, että voisiko esimerkiksi Avainmedia Lähetysjärjestö olla samalla tapaa majakka pimeässä yössä? Sen valo ja sanoma voisi kertoa pelastuksesta, jota tarjotaan ilmaiseksi. Onhan ”Ettei yksikään hukkuisi” ollut viime vuosina meidän mottomme.

Joskus nuorempana karsastin joitain ns. Kaanaan kielen ilmaisuja, joista yksi oli pimeä-sanan käyttö eri yhteyksissä. Puhuttiin pimeydessä elävistä ihmisistä (jotka kuitenkin elivät vaikkapa aurinkoisella päiväntasaajalla). Kuitenkin olen joutunut pohtimaan ilmaisun osuvuutta ja sen käyttökelpoisuutta uudelleen. Olen Avainmedialla saanut olla mukana sellaisessa työssä, jossa olen nähnyt, että ihmiset eivät todellakaan tiedä mitään pelastuksen sanomasta tai että se voisi koskea heitä. Ja se ei ole heidän vikansa.

Pimeys on siinä, että ihmiset parhaansa mukaan hapuilevat kohti pelastusta, jonka he aavistavat olevan jossain, mutta heillä ei ole tietoa, mistä sen löytäisi. Jumalan ilmoitus omassa sanassaan ja lihaksi ilmestyneessä Jumalan Pojassa antaa meille valon tähän pimeyteen. Sitä viestiä kaivataan yhä monissa maissa, ja sen kertominen on meidän tehtävämme tässä ajassa. Jospa osaisimme tiivistää sanomamme vielä paremmin ja asettaa medialähetystyön majakkaan tuon valosignaalin: Jeesuksesta kertovan J-kirjaimen. Se olisi muuten yksi lyhyt ja kolme pitkää väläystä.

Lisää lukemista

Avainblogi

Majakka pimeässä yössä

Jumalan ilmoitus omassa sanassaan ja lihaksi ilmestyneessä Jumalan Pojassa antaa meille valon tähän pimeyteen. Sitä viestiä kaivataan yhä monissa maissa, ja sen kertominen on meidän tehtävämme tässä ajassa.

Avainblogi

Jumalalle mikään ei ole mahdotonta

”Viimeisinä päivinä, sanoo Jumala, minä vuodatan Henkeni kaikkiin ihmisiin… Mutta joka huutaa avuksi Herran nimeä, se pelastuu.” Apt 2:17 ja 21.