– Vanhemmat ja pyhäkoulunopettajat tarvitsevat jumalallista viisautta ja voimia näissä tilanteissa, sanoo Pirkko Kauhanen.

Kiinassa uutisoitiin: ”Jeesus on varastanut kansan sydämen”

Jaa somessa

– Kiinassa seurakuntien tilanteet ovat kiristyneet yhä enemmän. Olemme kuulleet, että Kiinassa vanhempien pitää allekirjoittaa paperi, jossa he lupaavat olla puhumatta tai opettamatta lapsille hengellisiä asioita. Muussa tapauksessa lapset eivät saa tulla kouluun, kertoo Kyyhky-lapsityön johtaja Pirkko Kauhanen.
– Uutisissa kerrottiin, että ”Jeesus on varastanut kansan sydämen, joka kuuluisi kommunistiselle puolueelle”.

– Vanhemmat ja pyhäkoulunopettajat tarvitsevat jumalallista viisautta ja voimia näissä tilanteissa. Näky ei ole sammunut, mutta lapsityötä on haasteellista tehdä muuttuneissa olosuhteissa.

”Kiinalaisilla on näky Euroopan herätyksestä”
Kauhanen on tavannut eri Euroopan maissa kiinalaisissa seurakunnissa vaikuttavia pyhäkoulunopettajia ja uskovia.

– Kiinalaisilla on todella näky, että he tulevat olemaan osana Euroopan herätystä samoin kuin heidän lapsensa. Lapset oppivat eri maiden kielen ja kulttuurin ja tulevat myös näyttelemään vahvaa osaa tässä herätyksessä.

– Kyyhkyn lento jatkuu edelleen varmoin siivenvedoin yhä uusiin maihin ja kieliryhmiin, aivan kuten Jumala on sen suunnitellut etenevän, kuvailee Kauhanen.
Pyhäkoulunopettajien käyttöön tarkoitettuja aineistoja on käännetty jo 15 kielelle, ja Kauhanen vierailee lukuisissa maissa pitämässä koulutuksia. Kyyhkyä käännetään parhaillaan espanjan, heprean, sloveenin, tamilin (Intia), turkin ja venäjän kielille.
Taannoisella vierailullaan Australiassa Kauhaselle selvisi, että maan alkuperäisasukkaiden eli aboriginaalien kanssa on myös tulossa yhteistyötä lapsityön suhteen.

Tue kohdetta – lahjoita