Avainmedia lähetysjärjestö 65 vuotta

Avainmedia Lähetysjärjestön perustamisesta tuli toukokuussa kuluneeksi 65 vuotta. Silloin perustettiin, Ruotsin mallin mukaisesti, IBRA Radio Lähetys ry, joka alkoi samana vuonna lähettää suomenkielisiä lyhytaaltolähetyksiä Marokossa sijaitsevan aseman kautta. Tuo radioasema oli Yhdysvaltain armeijan toisen maailmansodan päätyttyä taakseen jättämä lähetinlaitteisto, joka oli 1950-luvun puolivälissä yksityisomistuksessa. Aseman nimi oli Radio Africa Tanger. Toiminta aloitettiin tilanteessa, jossa niin Suomessa kuin Ruotsissakin oli radiomonopoli ja helluntaiseurakunnat halusivat julistaa evankeliumia enemmän kuin mitä yleisradioyhtiön hartausohjelmien lähetysaika salli.

Ensimmäiset suomenkieliset ohjelmat tehtiin Ruotsista lahjoituksena saadulla äänityslaitteistolla. Ensimmäisiä ohjelmia olivat äänittämässä mm. Tapani Kärnä, Veikko Manninen ja Kai Antturi. Yhteyttä Ruotsin sisarjärjestöön pitivät vanhemmat perustajajäsenet Odin Finell, David Klemetz ja Eino Manninen.

On merkittävää, että nyt, 65 vuotta myöhemmin, Avainmedian arabiankielisten tv-ohjelmien yksi pääkohde on juuri Marokko. Lisäksi Avainmedialla työskentelee nykyään useita marokkolaisia.