Beit Hallel on piikki uskonnollisten juutalaisten lihassa.

Beit Hallel -seurakuntaa vainottu pandemiankin aikana

Jaa somessa

– Jatkamme köyhien vaatettamista ja ruokkimista ja julistamme ilosanomaa, sanoo pastori Israel Pochtar.

 – Voisi luulla, että koronapandemian aikana meitä vainottaisiin entistä vähemmän, sanoo Israel Pochtar, messiaanisten juutalaisten Beit Hallel -seurakunnan johtava pastori.

Israelissa on ollut kokoontumiskieltoja ja rajoituksia kuten muuallakin maailmassa. Ihmiset ovat joutuneet miettimään, miten selvitä poikkeusaikana. Rajoitukset eivät kuitenkaan ole päästäneet pälkähästä ortodoksijuutalaisten silmätikuksi joutunutta seurakuntaa.

Byrokratia aseena

Kesän alussa seurakunta sai yllättäen sulkemismääräyksen uudelle rukoushuoneelleen. Rukoushuone ei ole tähänkään asti saanut käyttöönottolupaa, mutta sitä on voitu käyttää seurakunnan humanitaarisen avun varastona, jossa siitä on ollut paljon hyötyä seurakunnan vilkkaalle avustustoiminnalle maahanmuuttajien, holokaustivanhusten ja monien muiden parissa.

Beit Hallel on toiminut säädettyjen pykälien puitteissa, mutta kaupunginvaltuustossa olevat ortodoksijuutalaiset eivät halua antaa periksi messiaanisen seurakunnan toiminnalle.

Byrokratian rattaat eivät kuitenkaan kyenneet estämään kuin hetkellisesti toimintaa: Kiitos Jumalan, uusi väliaikainen käyttöönottolupa on nyt annettu, ja rakennusta saa käyttää humanitaaristen tarvikkeiden jakelupaikkana.

Vääriä syytöksiä

Beit Hallel on käyttänyt Avainmedian lahjoittamaa tv-kalustoa myös pandemian aikana. Siitä on ollut suuri apu, kun seurakunta on voinut kokea uskovien yhteyttä netin avulla.

– Paikallislehdessä ilmestyi artikkeli, jossa meitä syytettiin uskonnollisten kokoontumisten järjestämisestä, kun koko muu Israel on suljettu pandemian vuoksi. Tämä ei pidä paikkaansa. Meitä on minun lisäkseni ollut vain kaksi muuta pastoria tekemässä suoria lähetyksiä. Tämä on ollut sallittua, Pochtar kertoo.

Myös poliisi on hätyytetty paikan päälle, mutta turhaan.

– Olemme noudattaneet lakia ja kaikkia määräyksiä, eikä poliisi löytänyt rikkeitä toiminnastamme.

”Yhtykää rukousrintamaamme näitä lakkaamattomia hyökkäyksiä vastaan”

Ashdodissa on yli 400 synagoogaa, mutta Beit Hallel on ensimmäinen hepreankielinen messiaanisten juutalaisten omistama rukoushuone.

– Beit Hallel on piikki uskonnollisten juutalaisten lihassa, kuvailee Israel Pochtar.

– Messiaaninen seurakunta, joka toimii heprean kielellä, kasvaa koko ajan, evankelioi aktiivisesti ja tavoittaa tuhansia perheitä humanitaarisen avun antamisella… eipä ihme, että olemme uhka pimeyden voimille.

– Olemme kuitenkin entistäkin päättäväisempiä. Jatkamme köyhien vaatettamista ja ruokkimista ja julistamme ilosanomaa.

– Rukouksenne on vahvin työkalu näissä tilanteissa! kannustaa Israel Pochtar.

– Tarvitsemme teitä rukousrintamaamme näitä lakkaamattomia hyökkäyksiä Jumalan työtä vastaan niin Ashdodissa kuin koko Israelissa.

– Rukoilemme vastustajillemme Jumalan rakkautta ja että Jeesus ilmestyisi heille kuten aikoinaan Paavalille Damaskoksen tiellä.

Teksti: Satu Rönkkö

Tue kohdetta – lahjoita