"Seurakunnasta tuli meille iso perhe."

Juutalaisperheen elämä muuttui seurakunnassa

Jaa somessa

– Olen Vera Skripnikova, 34, ja puolisoni on Peter, 35. Hän on arkkitehti. Meillä on kaksi lasta: 2-vuotias Sofia ja 5-vuotias Arseni.

– Harkitsimme pitkään muuttoa Israeliin Ukrainasta. Muuttaisihan se täysin elämämme. Epäilykset ja pelot hyökkäsivät mieliimme. Mutta meillä oli halu lähteä Israeliin. Ajattelimme, että siellä on ainakin lämmin ilmasto ja siellä olisi hyvä kasvattaa lapsemme.

– Viime vuoden elokuussa pakkasimme sitten omaisuutemme ja muutimme Pyhään Maahan. Asumme Ramlassa.

– Lähdimme heti heprean kielen kurssille.

– Mutta koronavirus pilasi kaikki alkuperäiset suunnitelmamme. Ajatuksemme oli, että Peter menisi töihin ja minä jatkaisin kieliopintoja. Mutta Israelissa on nyt valtavasti työttömyyttä. Peter sai vain vähäistä osa-aikatyötä, joka ei riitä mitenkään perheemme tarpeisiin sekä vuokranmaksuun.

– Uusi lehti kääntyi elämässämme, kun kuukausia sitten meidät kutsuttiin Ramlan messiaaniseen seurakuntaan. Tutustuimme sapatti-illassa pastori Alexanderiin ja Arieliin. Aloimme käydä kaikissa mahdollisissa seurakunnan tapahtumissa ja jumalanpalveluksissa. Meillähän ei ole Israelissa sukulaisia eikä ystäviä, mutta tästä seurakunnasta tuli meille iso perhe!

– Vuokra-asunnossamme ei ollut sänkyjä eikä ruoka-astioita. Mutta kun seurakunta kuuli vaikeuksistamme, meille tuotiin patja, sohva, peittoja ja astioita ja muutakin tukea.

– Pääsimme kaiken muun hyvän lisäksi seurakunnan retkelle, joka vei Israelin pyhille paikoille. Saimme retkellä kuulla Jumalasta ja Hänen rakkaudestaan meitä kohtaan.

– Perjantai-iltojen sapattikokoontumisissa noudatetaan juutalaisia traditioita. Kokoontumissa on ystävällinen ja hyvä ilmapiiri.

– Lisäksi seurakunta järjestää lapsille monenlaista kiinnostavaa puuhaa ja antaa lahjoja. Meille on todella tärkeää, että lapsemme saavat kokea muiden ihmisten ystävällisyyttä ja sydämellisyyttä. Se tukee meitä kaikkia perheenä.

– Eräs sapattikokoontuminen osoittautui meille erityisen merkittäväksi. Jumala kosketti silloin sydämiämme. Kaduimme syntejämme ja avasimme sydämemme Jeesukselle! Synnyimme uudelleen. Sen jälkeen olemme toivottaneet tervetulleiksi kotiimme muita maahanmuuttajia kuulemaan Jeesuksesta.

– Monilla kansoilla ja ihmisillä on juuri nyt vaikeaa, mutta me emme ole yksin. ”Herra, sinun Jumalasi, on sinun kanssasi kaikilla teilläsi.” (Joosua 1:9). Hän suojelee meitä ja on valona kulkiessamme.

Avainmedia on osallistunut Ramlan Calling of Israel -messiaanisen seurakunnan toimintaan viime vuoden kesästä alkaen tukemalla jälkihoitotyöntekijä Alexander Slavutskin palkkausta.

Tue kohdetta – lahjoita