Järvenpäässä videoinnit ovat vakiinnuttaneet paikkansa.

”Uudet ihmiset ovat löytäneet seurakuntamme”

Jaa somessa

Järvenpään Saalem on ottanut tilaisuuksiensa lähettämisen nettiin pysyväksi osaksi seurakunnan toimintaa.

– Rohkaisen kaikkia seurakuntia aloittamaan lähetykset. Ne madaltavat kynnystä astua seurakuntaan, sanoo Vesa Saaristo, Järvenpään Saalem Rukoushuoneyhdistys ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Uusia ihmisiä

– Jumalanpalvelukseemme osallistuu normaalisti noin 120 ihmistä, mutta videoinnin kautta lukumäärä on ainakin 200, arvioi Saaristo tyytyväisenä.

– Lisäksi määrä nousee ajan myötä, kun ihmiset katsovat tilaisuuksia tallenteina Uskotv.fi -sivustolla.

Sitä kautta aivan uudet ihmiset ovat löytäneet seurakuntamme, hän iloitsee.

Järvenpään Saalem aloitti lähetyksensä kaksi vuotta sitten Järvenpään Puistobluesin yhteydessä olleessa Puistogospelissa. Kolmen päivän aikana 2500 ihmistä seurasi lähetystä. Sen jälkeen seurakunta on suoratoistanut jumalanpalveluksia ja tapahtumia.

– Esimerkiksi viime jouluna lähetimme Pekka Simojoen konsertin seurakunnastamme. Pyysimme esiintyjältä luvan ja maksoimme Teosto-maksut.

Ajoissa hankittu valmius osoittautui korona-aikana tärkeäksi tavaksi pitää seurakuntalaisten yhteyttä yllä. Jumalanpalvelusten lisäksi seurakunta on välittänyt Facebook-sivuillaan Avainmedian tiistaisia Rukousiltoja.

”Helppoa ja laadukasta”

– Lähetystemme välittäminen UskoTV:n alustan kautta on tehnyt toimintamme yksinkertaiseksi ja laadukkaaksi. Jos olisimme toimineet pelkästään kännykkävideoinnin ja Facebookin varassa, olisi toimintamme kyykähtänyt, arvelee Vesa Saaristo.

– Lähetyksemme menevät nyt suoraan miksauspöydästä näkyviin UskoTV.fi -sivuille, YouTubeen ja Facebookiin sekä seurakuntamme alakerran tiloihin katsottavaksi.

Helppouden lisäksi arvostamme sitä, että kuva ja ääni ovat teknisesti laadukkaat.

– Harkitsemme seuraavaksi videomikserin hankkimista, sillä saisimme lisättyä videoon yhteystietomme ja infoja.

Saaristo vinkkaa muille seurakunnille, että suoratoiston aloituskustannukset ”eivät ole niin hirveät ja seurakuntalaisilta itseltään voi löytyä laitteita”.

– Lisäksi ainakin meillä lehtimainonta on osoittautunut tehottomaksi ja kalliiksi verrattuna mainontaan sosiaalisessa mediassa.

Teksti Satu Rönkkö
Kuva Tiitus Saaristo

Tue kohdetta – lahjoita