"Jos alkuseurakunta odotti palavasti Jeesuksen tuloa, tulisi meidänkin. Sillä on vaikutusta elämäämme, prioriteetteihimme ja halukkuuteemme palvella lahjoillamme."

Millainen on ihmiskunnan tulevaisuus?

Jaa somessa

– Kaikesta päätellen lähestymme nykyisen maailmanajan loppuhetkiä. Elämme lopun aikojen loppusuoralla, arvioi toiminnanjohtaja, pastori Niilo Närhi. Närhi on Avainmedian uuden ohjelmasarjan ”Raamattu ja ihmiskunnan tulevaisuus” käsikirjoittaja ja asiantuntija.

Koronapandemia

Närhi on pannut merkille, että kiinnostus lopun aikojen tapahtumiin on pitemmän hiljaiselon jälkeen herännyt uudelleen henkiin.

– Muun muassa koronapandemia on nostanut esille maitten ja kansojen haavoittuvuuden ja kysymykset mihin tämä johtaa. Asian ympärille on kehittynyt paljon spekulaatiota ja myös maailmanlopun ennustajia. Siksikin on tärkeää jakaa Raamatusta versovaa tietoa lopun ajan tapahtumista.

– Me kaikki elämme maailmassa, jonka historia kulkee vääjäämättömästi yhden aikakauden loppua kohden. Olemme ikuisuusolentoja, joilla on oikeus tietää, mitä tulevaisuus pitää sisällään.

– Siksi haluan selkiyttää lopun ajan tapahtumia tavalliselle uskovalle ja asiasta kiinnostuneelle.

– Tämän ohjelmasarjan tarkoitus on jakaa Raamatusta versovaa tietoa, mitä on edessämme, ja valaa toivoa ja luottamusta Jumalan suvereeniin hallintaan, hän kannustaa.

Idea rukouskävelyllä

Närhi kertoo tutkineensa aihetta jo vuosien ajan Raamatusta, kirjoista ja netistä.

Eräänä päivänä kiinnostus heräsi erityisellä tavalla henkiin ja jalostui lopulta ohjelman muotoon.

– Olin rukouskävelyllä, kun sain sisäisen kehotuksen tehdä aiheesta opetussarja.

Kesän mittaan Närhi kirjoitti sisällön käsikirjoituksen muotoon. Avainmedian syyskauden käynnistyttyä alkoivat käytännön järjestelyt studiolla Keravalla. Mukana suunnittelussa on ollut Avainmedian apulaistoiminnanjohtaja, pastori Marko Selkomaa, joka toimii ohjelmassa haastattelijana.

– Aineiston runsaus ja erilaiset näkemykset lopun ajan tapahtumista tekivät ohjelman sisällön suunnittelusta haastavaa. Olen kuitenkin valinnut sen lähestymiskulman, jonka olen itse omaksunut ja johon uskon.

”Meille on kerrottu olennainen”

– Uskonelämäni alkuaikoina olin kovasti kiinnostunut eskatologiasta, mutta jossain vaiheessa kiinnostukseni suuntautui muihin aiheisiin, kuvailee Närhi historiaansa aihepiirin parissa.

– Nyt kun ikää on tullut ja eläkeaika lähestyy, niin jotenkin tämä aihe on alkanut uudelleen vallata mielen. Tietysti nykyiset maailmantilanteetkin ovat tähän vaikuttaneet.

– Raamattu on profeetallinen kirja ja olemme tekemisissä Jumalan kanssa, joka tietää tulevaisuuden ja on kertonut meille siitä olennaisen. Tämän pitäisi rohkaista meitä valmistautumaan kohtaamaan Jumala.

Viime vuosina seurakunnissa ei ole Närhin huomion mukaan juurikaan opetettu eskatologiasta.

– Toivon, että tähän tulee korjaus, koska jokaisella uskovalla tulee olla tietoa myös tästä tärkeästä aiheesta. Onhan Raamatun sisällöstä 26–28 prosenttia profeetallista aineistoa.

– Toivon, että sarja saa ihmiset miettimään elämänsä arvoja ja mihin kannattaa panostaa. Toivon myös, että sarja saa meidät jokaisen myös laittamaan asiamme kuntoon sen Jumalan kanssa, jonka edessä kerran kaikki seisomme.

Uusi sarja: Raamattu ja ihmiskunnan tulevaisuus

Avainmedian uusi ohjelmasarja on eskatologiaan (oppi lopun ajoista) perehtyvä sarja.

Noin 18-osaisen sarjan aiheina ovat Raamatun profetiat, ylöstempaus, Herran päivä eri vaiheineen, Jeesuksen näkyvä paluu, Israelin vaiheet lopun ajoissa sekä tuhatvuotinen valtakunta ja sitä seuraavat vaiheet. Kukin jakso on 24 min. pitkä.

Avainmedian apulaistoiminnanjohtaja, pastori Marko Selkomaa haastattelee ja luotsaa ohjelmaa. Asiantuntijana puhuu Avainmedian toiminnanjohtaja, pastori Niilo Närhi.

Sarjaa voi katsoa veloituksetta Avainmedian UskoTV:stä osoitteessa www.uskotv.fi.

Teksti Satu Rönkkö, kuva Eero Antturi, taustakuvan suunnittelu Markus Kujala

Tue kohdetta – lahjoita