Yleisen karanteenin vuoksi perheellä oli ollut suuria vaikeuksia saada paperiasiat kuntoon.

Tuoreet maahanmuuttajat

Jaa somessa

Aleksandr ja Irina ovat tuoreita maahanmuuttajia, he muuttivat vain kaksi viikkoa sitten Ukrainasta Israeliin. Heillä on 14-vuotias poika, 7-vuotias tyttö ja 5 kk ikäinen vauva. Tänään oli ensimmäinen päivä karanteenin päättymisen jälkeen. Siksi päätimmekin heti käydä heidän luonaan, sanovat Miriam ja Julia, Avainmedian tukeman messiaanisen Beit Hallel -seurakunnan työntekijät. Mirian ja Julia kertovat:

Dnepropetrovskissa Irina työskenteli kirjanpitäjänä ja mieskin kävi töissä, mutta Ukrainan taloudellinen tilanne paheni koko ajan. Niinpä he päättivät toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa ja muuttaa Israeliin. Lähtövalmistelut kuitenkin kestivät sen verran, että Irina ehti synnyttää kolmannen lapsensa Ukrainassa.

Vanhimmalla lapsella ja äidillä on hyvin voimakas allergia, mikä oli lisäsyy muuttaa toisenlaiseen ilmastoon. Israelissa he asettuivat Ashdodiin, koska jo aikaisemmin muuttanut Irinan äiti asuu siellä.

Aleksandr ja Irina olivat saaneet tietää messiaanisesta seurakunnastamme toisilta maahanmuuttajilta, jotka olivat saaneet meiltä apua. Yleisen karanteenin vuoksi perheellä oli ollut suuria vaikeuksia avata pankkitili ja saada muut paperiasiat kuntoon.

Nyt he tarvitsevat apua. Olemme jo kahdesti vieneet ruokapaketin sekä tuulettimen, koska heidän asuntonsa ilmastointilaite on rikki. Myös viemämme lastenvaipat ovat olleet kovasti tarpeen.

Rukoilimme perheen kanssa ja siunasimme heidät, jotta he sopeutuisivat hyvin Israeliin. He olivat kovin kiitollisia avusta ja tuesta tänä vaikeana aikana. Tyttö varsinkin iloitsi lahjastaan ja näytti äidille uusia lelujaan.

Tue kohdetta – lahjoita