"Olemme sopineet tapaamisesta, kun pandemia helpottaa."

Ortodoksijuutalaiset pyysivät Uusia testamentteja

Jaa somessa

Ortodoksijuutalaiset ovat äärimmäisen harvoin halukkaita kuulemaan evankeliumia Jeesuksesta.

Nyt tämäkin harvinaisuus on nähty, kun keväällä 2020 perustettu ShelanuTV aloitti maailman ensimmäisenä 24/7 hepreankielisenä, messiaanisena kanavana.

– Meihin otti yhteyttä entinen haredijuutalainen (= ortodoksijuutalaisuuden vanhoillisin muoto), joka haluaa kuulla lisää Uudesta testamentista, kertoo kanavan tekninen johtaja Evan.

– Keskustelemme hänen kanssaan viikoittain ja olemme sopineet tapaamisesta, kun pandemia helpottaa.

– Hänellä on edelleen tyypillinen asu yllään: parta, musta puku, valkoinen paita ja leveälierinen musta hattu, mainitsee Evan.

– Myös muutama muu ortodoksijuutalainen on kiinnostunut kuulemaan Jeesuksesta. Eräs heistä on kriisissä elävä nuorimies. Eräs toinen on aktivisti, joka kuuluu ryhmään, joka kannustaa juutalaisia vierailemaan Temppelivuorella. Olemme lähettäneet heille kaikille Uuden testamentin.

ShelanuTV on juutalaisille suunnattu hepreankielinen netti-tv. Avainmedian arabiosaston johtaja, Israelista kotoisin oleva, Suomessa asuva Aaron on ollut mukana kanavan suunnittelussa ja perustamisessa sekä kuuluu kanavan johtokuntaan. Ohjelmia voi katsoa osoitteessa www.shelanu.tv.

Tue kohdetta – lahjoita