Koronasta huolimatta evankelioimistyötä on voitu jatkaa.

Korona ei pysäyttänyt evankelioimistyötä Venäjällä

Jaa uutinen

Viime vuonna koronavirus vaikeutti ihmisten liikkumista niin Venäjällä kuin muissakin maissa, mutta siitä huolimatta evankelioimistyötä on voitu jatkaa.

Monissa Venäjän helluntaiseurakunnissa on koottu uusia tiimejä jatkamaan Venäjät kansat Jeesukselle -evankelioimisprojektia.

Järjestelmällistä etenemistä

Venäjät kansat Jeesukselle -evankelioimisprojektia on toteutettu jo yli kymmenen vuotta eikä pandemiavuosi katkaissut etenemistä.

Kun Venäjän helluntaikirkon johtajaksi valittiin Eduard Grabovenko, laajensi hän Permin läänissä aloitettua evankelioimistyötä koko Venäjän Federaation alueelle.

Hanke kulkee nimellä Venäjän kansat Jeesukselle, ja sen kautta on tavoitettu reilusti yli 10 miljoonaa ihmistä henkilökohtaisesti.

Noin joka kolmas heistä on halunnut lausua pelastusrukouksen ja pyytää Jeesusta elämäänsä.

Hankkeen tavoitteenahan on, että ”jokaisella ihmisellä Venäjällä olisi mahdollisuus kuulla evankeliumi ja ottaa se vastaan”.

Näiden vuosien aikana tiimien määrä on kasvanut 50:een ja myös maantieteellisesti hanke leviää koko ajan. Tähän mennessä on käyty järjestelmällisesti läpi yli 25 000 paikkakuntaa.

Jokainen venäläinen halutaan tavoittaa

Osallistuminen hankkeeseen tiimin jäsenenä on vastuullinen tehtävä, siksi jokainen jäsen saa raamattukoulutusta ja muuta opastusta ennen kuin pääsee käytännön työhön tiimin mukana.

Tiimiläiseksi pääsemiselle on myös tiettyjä ehtoja, joista kolme tärkeintä on henkilökohtainen halu osallistua, pastorin suositus ja soveltuvuus tiimiin.

Tiimiläisiltä edellytetään:

–       18 vuoden ikää
–       kristillisen opin perusasioiden hallintaa
–       hyvää terveyttä
–       taitoa tulla toimeen ihmisten kanssa
–       valmiutta uhrata kokonainen vuosi elämästään evankeliumin työhön Venäjällä.

Evankelioimistiimin jäseneksi pyrkivä ei saa olla ehdonalaisessa vankeudessa eikä hänellä saa olla muitakaan ongelmia viranomaisten kanssa. Mahdollisesti myös vaativat pitkäaikaislääkitykset voivat hankaloittaa osallistumista, koska usein liikutaan maaseudulla vaatimattomissa olosuhteissa pitkiäkin aikoja.

Eduard Grabovenko pyytääkin uskovia kaikkialla tukemaan hanketta rukouksin, jotta evankelioimistiimit voisivat tavoittaa yhä uusia alueita sekä ihmisiä.

Tiimiläiset tarvitsevat viisautta ja rohkeutta sekä varjelusta kaikilta taudeilta.

Vaikka kukin tiimiläinen sitoutuu vuodeksi kerrallaan, niin Venäjän Helluntaikirkon tavoitteena on jatkaa toimintaa niin kauan, että jokainen ihminen Venäjällä kuulee evankeliumin Jeesuksesta.

Me Avainmedialla haluamme olla mukana myös käytännön teoin: lahjoitamme varoja Raamattujen, Uusien testamenttien ja Johanneksen evankeliumien painattamiseen tiimiläisten käyttöön.

Tue kohdetta – lahjoita