Venäjän juutalaisvanhuksia tapaamassa: Jumala pelastaa ja parantaa

Pelastus selvisi Anjalle

Jaa somessa

Juutalaisvanhuksia tapaamassa Pietarissa

Avainmedian Pietarin juutalaistyössä on vaikea vuosi takana.

– Pandemian aikana osoitteiden määrä väheni, sillä seitsemän juutalaisvanhusta, joiden luona olimme käyneet säännöllisesti, muutti taivaan kotiin, kertoo Mihail Hazanovitš.

– Keväällä maalis-toukokuussa emme juurikaan tehneet kotikäyntejä, sillä silloin Venäjällä oli kaikkien pakko olla eristyksissä. Sitten kesän alussa rupesimme taas käymään vierailuilla.

Niinpä käyntejä saatiin tehtyä vähemmän kuin vuonna 2019.

Kaupungissa, jossa asuu enemmän asukkaita kuin koko Suomessa, käynnit eivät ole parinkymmenen minuutin juttuja.

Etukäteen pitää hankkia tarvittavaa hengellistä kirjallisuutta, lääkkeitä ja elintarvikkeita tuliaisiksi, sillä usein juutalaisvanhuksilla on vaikeuksia itse niitä hankkia.

Kantamusten kanssa joutuu kulkemaan julkisilla kulkuvälineillä ja jo itse matkaan voi mennä parikin tuntia. Niinpä yhden päivän aikana ei useinkaan ehdi yhtä useampaa käyntiä tehdä.

– Jotkut vanhukset suostuivat entiseen tapaan ottamaan vastaan, mutta jotkut eivät päästäneet kotiinsa peläten saavansa tartunnan. Mutta joka tapauksessa jatkamme juutalaisvanhusten luona käymistä, Mihail sanoo.

Pelastus selvisi Anjalle

Mihail havainnollistaa työtään kertomalla käynnistään viime joulukuussa Anja-vanhuksen luona.

– Anja on tiennyt Jumalasta jo teini-iästä lähtien. Hänen äidinisänsä oli juutalainen. Jo 14-vuotiaana Anja ”raahattiin” kirkkoon, kuten hän itse asian ilmaisee.

– Nyt taas luimme hänen kanssaan Jumalan Sanaa, tällä kertaa Roomalaiskirjeen 10. lukua. Vaikka Anja oli tiennyt Jumalan olevan olemassa, hänelle piti selittää pelastuksen tie.

Herra siunasi keskustelumme, mikä johti siihen, että nyt on tarkoitus kastaa Anja uskovien kasteella. Hänen sydämensä on avoin Herran edessä, Mihail iloitsee.

Jumala myös parantaa

Anna Bogoslavskin ja hänen poikansa Leonidin luona Mihailin mukana oli myös Raisa Babitš juutalaistyön toimistoltamme.

– Nämä juutalaiset, äiti ja aikuinen poika, ovat uskovaisia.

Annalla on vaikea diabetes, ja sen vuoksi hän on menettänyt näkönsä. Asunnossa liikkuminen on hankalaa, ja usein hän kaatuilee. Hiljattain hän mursi solisluunsa ja pari kylkiluutaan.

– Mutta Jumalan avulla hän on aina tervehtynyt, Mihail iloitsee. – Heidän kotonaan käy kotiavustaja, miellyttävä uzbekkinainen nimeltä Dilja. Hän hoitaa Annaa kuin omaa äitiään. Laittaa ruokaa ja kylvettää.

– Tämä on hyvä todistus siitä, kuinka Herra ei jätä omia lapsiaan vaan lähettää heille avun aina elämän loppuun asti – jopa tuhansien kilometrien päästä Samarkandista tällaisen hyväsydämisen auttajan!

– Me rukoilimme, luimme Raamattua, nautimme ehtoollista ja jopa lauloimme yhdessä, Raisa kertoo. – Leonid todisti meille, miten Jumala ihmeellisellä tavalla paransi hänen korvansa.

– Ehtoollishetket ovat monille heistä tosi tärkeitä, sillä muulla tavoin he eivät voisi siihen osallistua, Mihail sanoo.

Tue kohdetta – lahjoita