Mikä meitä kiinnostaa?

Mikäli olemme Raamattuun uskovia kristittyjä, ilosanoman ja sen levittämisen pitäisi olla prioriteettilistassamme ensimmäisenä.

Jaa blogikirjoitus

Syvän masennuksen läpikäynyt toimittaja Tuomas Enbuske jakoi jokin aika sitten ajatuksiaan pysäyttävällä tavalla Kai Kortelaisen artikkelissa Seurakuntalainen.fi-sivustolla.

Entisen ateistin ajatusmaailma on iän myötä muuttunut ja suhtautuminen kristinuskoon on vaihtunut arvostavammaksi. Muutosprosessia läpikäyvä toimittaja haastoi kirkkoa puhumaan enemmän kadotuksesta ja pelastuksesta – synnistä ja Jeesuksesta. Hän kertoi myös olevansa otettu siitä, että toisia ihmisiä kiinnostaa se, missä hän viettää iäisyytensä.

Tämän toimittaja Enbusken lauseen pitäisi pysäyttää meitä, omilla mukavuusalueillamme viihtyviä kristittyjä, kysymään itseltämme kiinnostuksemme aiheita. Mahtuuko kymmenien meitä liikuttavien ja valtaavien tekijöiden joukkoon huoli lähimmäistemme ikuisuuskohtaloista? Jos asia löytyy listaltamme, niin miten se näkyy käytännössä?

Kun Messias-Pelastaja vihdoin, vuosisatojen odotuksen jälkeen, ilmestyi näyttämölle, hän puhui enemmän taivaasta ja kadotuksesta kuin kukaan toinen Raamatun henkilöistä. Hänen airuensa Johannes Kastaja varoitti tulevasta tuomiosta ja vaati johtajia ja kansanjoukkoja kääntymään pahoilta teiltään. Apostolit julistivat Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeen parannuksen sanomaa niin, että se herätti heitä kuuntelemaan tulleet ymmärtämään oman syntisyytensä, mutta myös tien anteeksiantamukseen ja uuteen elämään.

Tunnettu pastori ja kirjailija Max Lucado on todennut: ”Vaikka Raamattu on kirjoitettu 1600 vuoden aikana ainakin 40 kirjoittajan toimesta, sillä on vain yksi keskeinen teema – pelastus uskon kautta Kristukseen.”

Mikäli olemme Raamattuun uskovia kristittyjä, ilosanoman ja sen levittämisen pitäisi olla prioriteettilistassamme ensimmäisenä.

Arvioidessaan monia ystäviään, joista löytyy paljon julkisuuden henkilöitä, Enbuske olettaa useiden heistä elävän tyhjyyden tunteessa.

Jeesuksen seuraajina tiedämme kokemuksesta, että vain Kristuksen kohtaaminen voi tuoda hyväksyntää ja rakkautta etsivälle ihmiselle rauhan ja täyttymyksen.

Kaikesta päätellen monet lähimmäisemme ovat viime aikoina alkaneet kysellä elämän tarkoituksen perään. Nyt on otollinen aika panostaa ihmisten kohtaamiseen ja pelastuksen evankeliumin levittämiseen kaikin mahdollisin keinoin. Avainmedialla olemme havainneet, että media on erinomainen työkalu tähän.

Kun me yhdistämme resurssimme ja kukin meistä sitoutuu mahdollisuuksiensa mukaan pyrkimykseen voittaa edes muutamia Herrallemme, saamme pian yhdessä iloita suuresta sadosta!

 ”…olen tehnyt itseni kaikkien palvelijaksi, voittaakseni niin monta kuin suinkin…” 1 Kor. 9:19.

Lisää lukemista

Avainblogi

Paviaanin hyökkäys

Kaikki potilaat kuulivat, mitä Jeesus on tehnyt heidän puolestaan.