Koskaan aiemmin ei ole ollut näin paljon uskovien israelilaisten itsensä tuottamaa sisältöä saatavilla.

Vahvaa evankeliointia Israelissa

Jaa somessa

– Uskon, että ohjelmat leikkaavat israelilaisten sydämeen kuin kaksiteräinen miekka! kuvailee Shelanu TV:n kanavapäällikkö Evan Santoro nettitv:n tulevaa sisältöä.

Avainmedian yhteistyökumppaneineen lanseeraama hepreankielinen, messiaaninen Shelanu TV on netissä ja somessa saavuttanut hepreankielisiä juutalaisia. Pelkästään kesäkuussa kanava tavoitti hieman alle neljännesmiljoona ihmistä.

Jumalan sanaa hepreaksi

– Tuotamme Shelanu-kanavalle useita ohjelmia viikoittain. Kuvasimme juuri toisen jakson ”HaSalon”-sarjasta. Se on voimakas henkilökuva israelilaisesta naisesta, joka kasvoi uskonnollisessa kodissa, mutta löysi Jeshuan, Jeesuksen.

Nämä todistukset ovat erityisen tehokkaita, koska Israelissa on paljon uskonnollisia juutalaisia, ja tällaiset todistukset saavat heidät kuuntelemaan, mitä sanotaan.

Rukoilemme ja uskomme, että todistukset kantavat paljon hedelmää, Evan kertoo.

– Olemme myös saaneet valmiiksi 12 jaksoa sarjasta ”What’s the Question?”. Ohjelma perustuu tohtori Mike Brownin tekemään sisältöön, mutta se käännetään hepreaksi ja on kirjoitettu uudelleen niin, että se on kulttuurisesti merkityksellinen Israelin kansalle.

– On hyvin voimakasta kuulla tohtori Brownin opetusta hepreaksi.

Olen ollut kananlihalla monta kertaa, kun kuulen Jumalan sanaa lausutun hepreaksi ilman pelkoa. Uskon, että nämä jaksot leikkaavat israelilaisten sydämeen kuin kaksiteräinen miekka!

Edelleen on kuvattu On the Way, Eye Level, Shma Israel ja Sitting on the Bible -nimisiä ohjelmia ja ne ovat tuotannon eri vaiheissa. Hepreankieliset ohjelmat ladataan myös englanniksi tekstitettynä verkkoon.

”Israelissa tapahtuu muutos”

– Ylistämme Jumalaa siitä, että olemme pystyneet tuottamaan niin paljon sisältöä niin lyhyessä ajassa. Kuten olen aiemmin todennut, koskaan aiemmin ei ole ollut näin paljon uskovien israelilaisten itsensä tuottamaa sisältöä saatavilla, Evan iloitsee.

– Tiedämme, että Israelin kansa on itsepäinen, mutta kun tätä Jumalan Hengen elävöittävää sisältöä julkaistaan ja heikennämme epäuskon muureja, muodostuu halkeamia ja totuuden valo menee läpi ja saavuttaa ihmisten sydämet. Israelissa tapahtuu muutos, kun ihmiset kääntyvät kohti Jeshuaa, elämän valoa, ja pelastuvat!

– Meitä rohkaisevat ne vastaukset ja monet keskustelut, joita käymme ihmisten kanssa, jotka ovat kiinnostuneita uskosta Jeshuaan. Tämä on ehdottomasti progressiivista taistelua, ja me odotamme päivää, jolloin ihmiset tulevat uskomaan joukoittain. Mutta siihen asti jatkamme maaperän pehmittämistä ja siementen istuttamista ja näin valmistamme olosuhteita tulevalle sadolle.

Palautteita:

* Messiaaninen juutalainen Tel Avivista kertoo:

– Olen vuosia yrittänyt kertoa evankeliumin ortodoksijuutalaiselle perheelleni. Perheenjäseneni ovat aina kieltäytyneet kuuntelemasta. Keskustelumme tässä asiassa päättyvät yleensä melko ärtyisästi. Siksi rukoilen mieluummin heidän puolestaan ja lähetän heille videoita sen sijaan, että puhuisin heille kasvotusten. Mutta en koskaan tiennyt, katselivatko he näitä videoita vai eivät.

– Kaksi viikkoa sitten tapahtui jotain, jota kutsun ihmeeksi: siskoni piti yhdestä messiaanista sisältöä sisältävästä Shelanu-ohjelmasta. Tämä on minulle rukousvastaus.

Nyt tiedän, että perheenjäseneni katsovat kanavaa ja sen sisältöä ja reagoivat siihen, ja toivon, että heidän sydämensä ovat halukkaita kuulemaan lisää evankeliumia. Rukoilkaa siskoni Rebeccan puolesta.

* Maahanmuuttaja (ulkomaalainen työntekijä Eritreasta) otti yhteyttä Shelanu TV:hen. Mies on asunut Tel Avivissa jo yli kymmenen vuotta ja osaa lukea hepreaa. Hän pyysi Ron Cantorin kirjaa Identity theft.

– Vaikka olemme innoissamme evankeliumin jakamisesta juutalaisten veljiemme ja sisartemme kanssa Israelissa, olemme myös erittäin iloisia ja kiitollisia kuullessamme, että myös Israelin arabit ja maahanmuuttajat paneutuvat sisältöömme, kertoo Evan Santaro.

* Shelanu TV:n Facebook-julkaisut ovat saaneet laajaa näkyvyyttä ja satoja tykkäyksiä.

– Valitettavasti monet kommentit ovat vastoin messiaanista uskoamme, Evan Santaro kommentoi.

– Mutta joissakin tapauksissa olemme pystyneet kääntämään asian voitoksi. Päätimme vastata Raamatun jakeilla, jotka osoittavat, että Jeshua on Messias. Suurimmassa osassa keskusteluista oli mukana uskonnollisesta taustasta tulevia ihmisiä – ortodoksijuutalaisia. Aina kun he yrittivät häpäistä uskomme, vastasimme useammalla Raamatun jakeella.

Lopulta kaikki palapelin palaset muodostavat selkeän kuvan Jeshuasta Messiaana. Kun he tajusivat, että heidän vastustuksensa itse asiassa hyökkää heitä vastaan, he lopulta lähtivät.

Tämän prosessin aikana monet katsojistamme saivat vastauksia joihinkin kysymyksiin, joita heillä oli ollut.

Tue kohdetta – lahjoita