Isi, tule kotiin -hankkeessa Venäjällä pyritään tukemaan lapsia ja perheitä koko vuoden ajan.

Tuhannet lapset saavat rakkauden ja välittämisen viestin

Jaa uutinen

”Isi, tule kotiin!” -hanke on tammikuussa täydessä vauhdissa.

Venäjällä juhlitaan joulua 7. tammikuuta, ja vankilassa istuvien vanhempien viestejä lapsille viedään perille joulukuusta alkaen aina helmikuulle saakka.

Noin 26 000 lahjan vieminen ei onnistu yhdessä päivässä, vaikka vapaaehtoisia onkin nelisen tuhatta. Välimatkat ovat usein pitkiä, joskus joutuu matkustamaan satojakin kilometrejä yhden lapsen luokse.

Toisaalta kyseessä ei ole vain lahjan ojentaminen, vaan tarkoitus on viipyä lapsen luona pitempään, jotta ehditään leikkiä hänen kanssaan ja keskustella aikuisen huoltajan kanssa. Hänhän on usein toinen aviopuolisoista, isoäiti tai joku muu sukulainen. Valitettavasti moni lapsi päätyy lastenkotiin, jos yksinhuoltaja joutuu vankilaan. Keskustelussa pyritään selvittämään, mitä muuta apua perheessä tarvitaan vankilasta tuodun joulukortin sekä uskovien hankkiman lahjan ja Lastenraamatun lisäksi.

Juuri tässä onkin koko hankkeen idea – lasta ja perhettä pyritään tukemaan koko vuoden ajan, koska näin saavutetaan luottamus ja voidaan antaa myös käytännön apua eri asioissa.

Myös hengellisistä asioista on luontevaa keskustella ja välittää evankeliumin sanoma. Vaikka toki jo sen ensimmäisen vierailun aikana tapahtuu ihmeitä: sydämet avautuvat ja joulun Herra Jeesus saa tulla sydämeen!

Nyt kun koronapandemia on eristänyt ihmisiä, Isi, tule kotiin! -hankkeella on entistä suurempi merkitys. Kiitos, kun olet mukana vaikuttamassa tuhansien ihmisten elämään ja iankaikkisuuskohtaloon!

Antaessaan saa

Maikopin kaupungista Sergei Skorobogatov on samaa mieltä Sergei Prokopovin kanssa:

– Olen ollut mukana hankkeessa vasta vuoden, mutta jo sinä aikana olen nähnyt paljon sellaisia tapauksia, jotka jäävät loppuiäkseni mieleeni. Tietenkin joskus on vaikeitakin tilanteita, koska eiväthän kaikki perheet ole nk. ”hyviä perheitä”. Kukaan ei ole kuitenkaan heittänyt meitä ulos viedessämme lahjoja lapsille, kukaan ei ole ottanut töykeästi vastaan, vaan päinvastoin, on pyydetty peremmälle ja aina tarjottu jotain. Onpa näiden perheiden joukossa ollut myös uskovia perheitä. Olen huomannut todella todeksi, että antaessaan saa.

Lisätietoja:  avainmedia.org/isitulekotiin

Kuva: AdobeStock

Tue kohdetta – lahjoita