Rukous on toimintamme kivijalka

Joskus Jumala vastaa heti, mutta usein, erityisesti lähetystyössä, vaaditaan pitkäkestoista esirukoustaistelua.

Jaa blogikirjoitus

”Jumala ei tee mitään muutoin kuin vastauksena omiensa rukouksiin.” Tämän kärjistävän väitteen kirjoitti metodismin perustaja John Wesley (1703–1791), joka todisti rukouksen voiman merkityksen vuosikymmeniä kestäneen julistustyönsä aikana.

Kun tarkastelemme Avainmedian historiaa ja nykyhetkeä, voimme todeta, että rukouksella ja esirukouksella on ollut ja on keskeinen sija medialähetystyössämme. Kokousmatkoillani eri puolilla Suomea olen kohdannut useita kristittyjä, jotka ovat kertoneet rukoilevansa päivittäin Avainmedian työn puolesta.

Vieraillessani Seinäjoen helluntaiseurakunnassa olin pastorin toimistossa, kun diakoniapastori Vuokko Hautala tuli kertomaan liikuttavat terveiset. Hän oli vienyt seurakunnan vanhuksille joulukukkia. Erään yhdeksänkymmentävuotiaan sisaren luona oli avautunut keskustelu. Vanhus pohti ääneen, että miksiköhän Jumala ei ota häntä jo taivaan kotiin. Sitten hymy oli noussut hänen kasvoilleen ja hän pyysi Vuokon perässään makuuhuoneeseensa ja osoitti makuuhuoneen seinällä olevaa julistetta ja kuvia: seinää koristi Avainmedian työtä käsittelevä artikkeli, jossa työmme monipuolisuus tuli hienosti esille.

”Tämän tähden Jumala pitää minut maan päällä. Minulla on tehtävä: rukoilen joka päivä Avainmedian puolesta”, hymy kasvoillaan tuo esirukoilija oli kertonut.

Kolossan seurakuntaa Paavali pyysi muistamaan omaa tiimiänsä ja itseänsä rukouksin. Paavali pyysi kahta asiaa. Ensiksi, ”että Jumala avaisi meille sanan oven puhuaksemme Kristuksen salaisuutta”. Tämä tarkoittaa Jumalan johdatusta paikan ja ajoituksen suhteen eli missä ja milloin on Jumalan suunnitelma julistustehtävää varten. Samaa pyydän sinulta. Jeesus on luvannut, että kolkuttakaa, niin teille avataan. Jumala on luvannut johdattaa, kun me kuljemme rukoillen.

Kolkuta kanssamme Jumalan edessä rukoillen ja kolkuta myös kansakuntien ovella, jotta saamme astua Jumalan avaamista ovista sisään juuri oikeaan aikaan.

Toiseksi Paavali pyysi, ”että minä sen ilmoittaisin, niinkuin minun tulee puhua”. Tämä pyyntö koskettaa sanoman sisältöä ja muotoa. Paavalin sanoma pysyi samana: Kristus kuoli meidän syntiemme tähden, hänet haudattiin ja hän nousi ylös kuolleista. Tämä sanoma tuli kuitenkin pukea ja esitellä niin, että eri taustoista tulevat ihmiset löytäisivät kosketuskohdan omaan elämäänsä. Tätä mekin tarvitsemme. Teemme eri media-alustojen kautta erityyppisiä tuotantoja eri kielille, kansoille ja heimoille. Jokainen ohjelmaformaatti vaatii rukousta, viisautta ja suunnittelua. Muista meitä tässäkin asiassa!

Paavali kehotti kolossalaisia kestävyyteen ja kiitokseen, kun he rukoilevat. Kun rukoilet työmme puolesta – älä hellitä.

Joskus Jumala vastaa heti, mutta usein, erityisesti lähetystyössä, vaaditaan pitkäkestoista esirukoustaistelua, jotta Jumalan lupaukset ja suunnitelmat toteutuvat. Kiitä Jumalaa Hänen antamistaan voitoista ja rukousvastauksista.

Kiitä, että rukouksesi kuullaan Jeesuksen nimessä. Annamme kaiken kiitoksen ja kunnian työn hedelmistä Jumalalle.

Rukoilijasisar Seinäjoelta totesi hienosti: ”Minulla on tehtävä: rukoilen joka päivä Avainmedian puolesta.” Meillä yhdessä on tehtävä: rukoilla hukkuvien sielujen pelastumisen puolesta sitkeästi ja kiittäen aina siihen asti, kunnes tehtävä on suoritettu.

Marko Selkomaa

”Olkaa kestäväiset rukouksessa ja siinä kiittäen valvokaa, rukoillen samalla meidänkin edestämme, että Jumala avaisi meille sanan oven puhuaksemme Kristuksen salaisuutta, jonka tähden minä myös olen sidottuna, että minä sen ilmoittaisin, niinkuin minun tulee puhua.” (Kol. 4:2-4).

Lisää lukemista

Avainblogi

Erilaisia ihmeitä arjen keskellä

Juri Kulakevich kertoo Juhannuskonferenssissa Jumalan ihmeistä, joita ukrainalaiset ovat saaneet kokea sodan aikana.

Avainblogi

Oletko sinä valonsytyttäjä?

”Viikoittaisen rukousillan piti alkaa, mutta kukaan uskovista ei uskaltanut lähteä kodistaan.”