Kynä on miekkaa väkevämpi

Sana, sanoma, ideat ja ajatukset saavat paljon enemmän aikaan kuin hallintokoneistojen pakkokeinot.

Jaa blogikirjoitus

Otsikon kuuluisa lause on Edward G. Bulwer-Lyttonin käsialaa. Se kiteyttää tehokkaasti niin maailmanhistorian kuin evankeliumin julistuksen historian. Päivi Räsäsen tutkinta, Ukrainan tilanne, suurvaltojen jännitteet ja islaminuskon laajeneminen. Otsikon lause ilmentyy parhaillaan maailmanlaajuisesti ja monimuotoisesti.

Historia toistaa itseään siinä mielessä, että sana, sanoma, ideat ja ajatukset saavat paljon enemmän aikaan kuin hallintokoneistojen pakkokeinot.

Kristinuskon eteneminen ei ole ollut pakkokeinojen kautta tapahtuvaa etenemistä.

Sana tuli lihaksi. Sana kirjoitettiin. Sana elettiin todeksi ja se välitettiin eteenpäin.

Avainmedian näky on evankeliumin julistaminen sähköisten viestimien ja painotuotteiden välityksellä, jotta mahdollisimman moni saisi kuulla ja vastaanottaa evankeliumin. Meillä on sanoma. Me välitämme sitä eteenpäin kaikin median keinoin eli kuvien, äänen ja tekojen kautta, sähköisessä ja painetussa muodossa.

Sanomamme on Kristus: ristiinnaulittu, haudattu ja ylösnoussut.

Heprealaiskirjeessä puhutaan Jumalan sanan voimasta. Sana on elävä, aktiivinen ja täynnä toimivaa, tehokasta ja todellisesti elämää muuttavaa voimaa. Jumalan sana läpäisee koko ihmisen persoonallisuuden ja koskettaa koko olemuksemme syvimpiäkin rakenteita.

Jesaja kuvaa sanaa sateeksi ja lumeksi, joka pehmittää ja kastelee maan ja siten tuo sadon (Jes. 55:10–11). Jeremia kysyy: ”Eikö minun sanani ole niin kuin tuli, sanoo Herra, ja niin kuin vasara, joka kallion murtaa?” (Jer. 23:29). Heprealaiskirje vakuuttaa, että sana on vahvempi kuin kaksiteräinen miekka, jota roomalaiset käyttivät (Hepr. 4:12). Jeesus Kristus kuvasi sanaa siemenenä, joka kasvaa vastustuksesta huolimatta (Luuk. 8:11). Pietari näki, että sana on kuin ravitseva äidinmaito vastasyntyneelle lapselle (1. Piet. 2:2).

Sanassa on suuri voima.

Uutisoimme viestimissämme painetun ja sähköisesti toimitetun sanan levittämisestä. Jumala on nähnyt hyväksi, että hänen sanansa välitettiin kirjoitetussa muodossa, Raamatussa. Me Avainmedialla levitämme sanaa painettuna sekä sähköisesti toimitettuna.

On riemullista nähdä, mitä Jumalan sana saa aikaan ihmisten elämässä.

Uusi testamentti tai Raamattu, jonka ihminen on saanut käsiinsä, on pelastanut ja muuttanut ihmisen koko elämän ja iankaikkisuuden. Tässä numerossa voit lukea todistuksia, kuinka sana on saanut aikaan ihmeellisiä asioita.

Marko Selkomaa

”Jumalan sana on elävä ja voimallinen ja terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka. Se tunkee läpi, kunnes erottaa sielun ja hengen, nivelet ja ytimet jatuomitsee sydämen ajatukset ja aikeet.” Hepr. 4:12 (RK).

Lisää lukemista

Avainblogi

Paviaanin hyökkäys

Kaikki potilaat kuulivat, mitä Jeesus on tehnyt heidän puolestaan.