– Suurin osa yleisöstämme on 20–30-vuotiaita, kertoo jälkihoitotyön koordinaattorimme Bob.

Pandemian aika oli yllättäen hedelmällistä aikaa jälkihoitotyölle

Jaa somessa

Avainmedian Al Hayat -kanavan jälkihoitotyön koordinaattori Bob kertoo, kuinka pandemia olikin siunaus medialähetystyölle.

Tavoitimme Bobin työnsä keskeltä Lähi-idästä.– Vuosi on ollut kiireinen ja täynnä monenlaisia asioita, kertoo Bob.

Miten pandemia muutti työtänne?
– Ylistys Jumalalle! Tein vuosia ennen pandemiaa päätöksen muuntaa kaikki käyttämämme työkalut pilvipohjaiseksi. Olimme valmiita pandemiaan ennen sen alkamista. Tämä auttoi meitä pysymään ajan tasalla, eikä tiimimme työssä ollut lainkaan keskeytyksiä. Tiimimme jäsenistä oli toki outoa herätä ja aloittaa työpäivänsä sohvalta käsin.
– Aloimme saada entistä enemmän viestejä ja kysymyksiä, koska koko maailma oli kotona eikä ihmisillä ollut muuta tekemistä kuin roikkua sosiaalisessa mediassa tai Netflixissä. Pandemian aika oli meille siis valtavan hedelmällistä aikaa, sillä monet tulivat Herran luo. Tiedämme syvällä sisimmässämme, että kaikki ympärillämme tapahtuu siksi, että saamme lisää ihmisiä Herran luo.

Mitkä ovat tavallisimmat kysymykset?
– Useimmat saamistamme kysymyksistä ovat meille hyvin tuttuja, kuten: Miten on mahdollista, että on olemassa Jumala, joka tuntee nälkää? Jos Jumalasi tunsi kipua ja joutui kidutetuksi ja kuoli, kuinka voit uskoa tähän Jumalaan?

– Meillä on tietysti vastaukset kaikkiin näihin kysymyksiin, ja aloitamme jopa uusia keskusteluaiheita katsojien kanssa, jotta he alkavat ajatella asioita uudesta näkökulmasta.

– Rukouspyynnöt, joita saamme, koskevat useimmiten pelastusta tai perheenjäsenen puolesta rukoilemista.

Minkä verran yhteydenottajien joukossa on nuoria?

– Suurin osa yleisöstämme on 20–30-vuotiaita. Siinä iässä he alkavat etsiä sisältöä elämäänsä. Pääasiassa sen vuoksi, että he ovat kuulleet jotain yliopistossa, moskeijassa tai jopa perhekeskusteluissa. Aikuisuuden kynnyksellä he ovat uteliaita ja haluavat saada henkilökohtaisia vastauksia kysymyksiinsä. Lisäksi tässä iässä käytetään enemmän internetiä ja sosiaalista mediaa.

– Juuri nuorempien ihmisten tavoittamiseksi tarvitsemme uusia ohjelmia, joita kuvataan YouTubeen, ei ainoastaan televisioon. Uusi, nuori ohjelmaisäntä on välttämätön, jotta hän voi tavoittaa nuoret ja tuntea heidän kipupisteensä ja ajatustapansa. Tämän puolesta me kaikki rukoilemme ja tiedämme, että Herra saa sen tapahtumaan oikeaan aikaan.

Miten voidaan parantaa Al Hayat -kanavan vaikutusta verkossa?
– Uskon, että työmme ei eroa kovinkaan paljon mistä tahansa media-alan yrityksestä. Meillä tulisi olla samat resurssit ja ammattitaito. Pitääksemme medialähetystyön toiminnassa ja tavoittaaksemme ihmisiä, meidän on koko ajan suunniteltava asioita uudelleen.
– Ihmiset ymmärtävät nykyään esimerkiksi eron hyvän ja huonon muotoilun, hyvän verkkosivuston ja ala-arvoisen verkkosivuston, hyvän sovelluksen ja huonon sovelluksen välillä. Jotta pysyisimme ajan tasalla käyttäjien tarpeiden kanssa, meidän on palkattava lisää henkilöstöä.  Haluaisimme pitää kaiken omana työnämme, mikä on pitkällä tähtäimellä parempi vaihtoehto kuin ulkoistaminen.
– Viime vuonna, pandemian ja työmme taloudellisten haasteiden keskellä, tein päätöksen laajentaa osaamistani useilla aloilla. Niinpä aloin opiskella UX-suunnittelua ja sain todistuksen Googlelta. Aloitin myös Full Stack Web Development -kurssin, jolta valmistun elokuun loppuun mennessä. Haluan tuoda lisäarvoa ainutlaatuiseen medialähetystyöhömme. Tehtävässäni minun on pysyttävä ajan tasalla nykyaikaisesta teknologiasta ja myös muotoilusta, jotta voin olla avuksi, kun aloitamme uusia projekteja, joilla tavoitellaan yhä nuorempia ihmisiä.

Haastattelu: Eero Antturi

Tue kohdetta – lahjoita