Miljoona seurakuntaa

Lähetyskäskyn toteutumiseen tarvitaan päämäärätietoisuutta.

Jaa blogikirjoitus

Aikamme on täynnä tavoitteita. Meitä kannustetaan visiolausekkeilla ja päämäärillä. Urheilijoilla, poliittisilla puolueilla, yrityksillä ja erilaisilla organisaatioilla on tavoitteita, joiden saavuttamista mitataan. Mutta sopiiko sellainen hengelliseen työhön?

Jotkut vierastavat sitä ja kutsuvat strategista suunnittelua hengellisessä kontekstissa managerismiksi. Sillä tarkoitetaan maallisten johtamisteorioiden soveltamista hengelliseen työhön.

Onko tavoitteiden asettaminen ristiriidassa Raamatun periaatteiden kanssa?

Lähetyshistoriassa Jumala on avannut ovia ilman, että on osattu suunnitella sellaista, mitä Jumalan ihmeestä on tapahtunut. Osasiko joku tehdä strategian kommunistisen Neuvostoliiton avaamiseksi? Mutta näky siitä oli monen sydämessä. Ja yhtäkkiä Moskovan keskuspostitoimisto täyttyi palautteesta, jonka Superkirjafilmin esittäminen valtion kanavalla sai aikaan. Se oli Jumalan työtä, mutta Hän tarvitsi ihmisiä, joilla oli päämäärä, johon pyrkiä.

Vierailin kesällä 1991 juuri kommunismista vapautuneessa Albaniassa . Ennen matkaa Kai Antturi kehotti minua lähestymään sikäläistä valtion televisioasemaa kysymällä, voisiko sinne saada hengellistä ohjelmaa. Eräänä päivänä olin Tiranassa kadulla lähellä televisiotaloa. Kohdalleni osui henkilö, jolta tiedustelin mahdollisuutta päästä tapaamaan television ohjelmajohtoa. Hänpä tunsikin tien sinne, minne piti päästä. Ei aikaakaan, kun saimme sovittua yhteistyön alkamisesta Avainmedian (tuolloin Hyvän Sanoman Radio -nimisenä, toim. huom.) ja Albanian valtion television kesken. Hengelliset lastenohjelmat alkoivat pyöriä tuossa ennen ehkä maailman ateistisimmassa maassa.

Tavoitteellisuus ei ollut vierasta apostoleille.

Paavali halusi julistaa evankeliumia siellä, missä Jeesuksen pelastavaa nimeä ei tunnettu, siis saavuttamattomille kansoille. Hänellä oli maantieteellisiä tavoitteita, kuten Jerusalemista Illyriaan (Room. 15:19) ja aina Espanjaan asti (Room. 15:28).

Euroopan helluntailaisina panimme vuonna 2010 yhteisen lähetysorganisaatiomme PEM:n (Pentecostal European Mission) tavoitteeksi saavuttaa vuoteen 2020 mennessä eurooppalaisten helluntailähetysjärjestöjen kautta 200 saavuttamatonta kansaa.

Tavoite oli Herrallemme mieleen, sillä se ylitettiin. Yli 280 kansaa saatiin työn piiriin.

Helluntaiseurakuntien kesken on sovittu mittavista tavoitteista. Yksi niistä on miljoona helluntailaista paikallisseurakuntaa. Samalla tavoitellaan sitä, että jokainen henkilö maan päällä saisi aidon mahdollisuuden kuulla Jeesuksesta pelastajana vuoteen 2033 mennessä. Tähän liittyy MM33-tavoite (MM=2000, ja kun siihen lisätään 33, tullaan vuosilukuun 2033). Silloin ajatellaan kuluneen 2000 vuotta lähetyskäskyn antamisesta ja seurakunnan synnystä. Eikö olisikin aiheellista vihdoinkin viedä saamamme tehtävä päätökseen? Siihen taidetaan tarvita päämäärätietoisuutta meiltä kaikilta.

Lisää lukemista

Avainblogi

Paviaanin hyökkäys

Kaikki potilaat kuulivat, mitä Jeesus on tehnyt heidän puolestaan.