"Kiitämme teitä rukoustuesta! Se tuntuu täällä asti", kiittää Orest Ukrainasta.

”Turvaamme yhdessä Jumalaan”

Jaa uutinen

16.1.2023

Avainmedian tukeman Ukrainan helluntaiherätyksen avustustyöntekijä Orest kertoo:

”Päivät rientävät kovin nopeasti, kuukaudetkin livahtavat huomaamatta, aivan kuten raketitkin lentelevät täällä ympäriinsä.

Hiljattain tuli osuma alle kilometrin päähän meistä. Maa tärisi ja valtava savupilvi nousi. Ja tietenkin siitä seurasi taas sähkökatkos.

Niinpä käytänkin tilannetta hyväkseni ja kirjoitan, kun yhteys toimii.

Me olemme toistaiseksi hengissä ja jokseenkin terveitäkin. Vaikka maa tärisee, samoin kädetkin, niin sydämessä on rauha.

Kiitämme teitä rukoustuesta! Se tuntuu täällä asti.

Aina kun sähköt katkeavat, lähes kaikilla työpaikoilla työt keskeytyvät. Samoin hälytykset pätkittävät elämää. Siksipä ihmiset käyttävät nämä välit hyväksi ja kiirehtivät kauppoihin ostamaan ruokaa ja tankkaamaan autojaan. Tosin polttoaineen saannin kanssa on välillä vaikeuksia. Usein käy niin, että hälytyksen tullen kaikki ajetaan kaupoista ulos ja ostokset jäävät siihen. Samoin sähkökatkosten aikana on ongelma, kun kassat eivät toimi.

Nytkin työpaikallani työskentelemme bensalla toimivan generaattorin varassa. Hinnat ovat nousseet ja palkkoja on leikattu, koska työn tuottavuus on laskenut. On pakkasta, ja monet asunnot ovat hyvin kylmiä.

Kun usein istumme pimeässä, niin Jeesuksen sanat ”Minä olen maailman valkeus!” ovat saaneet entistä enemmän merkitystä.

Öisin on edelleen koko sodan ajan ollut ulkonaliikkumiskielto. Valtateillä voi ajaa, mutta kaupungeissa ei saa liikkua. Sen tähden kaupat ja muut paikat suljetaan pari tuntia ennen sen alkamista, että työntekijät pääsevät koteihinsa.

Minulla on ollut tilanteita, etten ole ehtinyt avustusta viemästä ajoissa takaisin, mutta onneksi poliisit ovat olleet ymmärtäväisiä. Tosin pitäisi olla näyttöä siitä, että on näissä hommissa, esim. autossa pitäisi olla avustustavaraa. Olen nyt hankkinut todistuksen, että olen avustustyöntekijä, mikä vähän helpottaa, mutta silti poliisit kirjaavat ylös ulkonaliikumiskiellon rikkomiset. Jos ei ole mitään päteviä selityksiä, niin sakot saa.

Seurakunnassa pidämme säännöllisesti tilaisuuksia. Ne ovat tärkeitä, yhdessä on helpompi turvata Jumalaan ja rohkaista toisia. Aamutilaisuuksiin tullaan paremmin, iltaisin monet eivät juurikin tuon ulkonaliikkumiskiellon tähden rohkene lähteä. Julkinen liikennehän ei toimi niin hyvin kuin ennen. Me autolliset pyrimme kuskaamaan toisia.”

Tue kohdetta – lahjoita