Avainmedia aloittaa yhteistyön idän ja lännen kristittyjen kanssa järjestämällä lähetysraamattukoulun Kaukasiassa.

Herätystä sodan keskellä Ukrainassa

Jaa uutinen

23.2.2023

Viime kuukausina Ukrainan kirkoissa on – keskellä sodan kauhuja – kastettu enemmän uskovia kuin aikaisempina vuosina. Maan Helluntaikirkko on istuttanut 24 uutta seurakuntaa ja ryhmää elokuun jälkeen. Evankelisten seurakuntien hengellisissä tilaisuuksissa käy nyt enemmän väkeä kuin ennen pandemiaa.

Yksi Harkovassa sijaitsevista helluntaiseurakunnista on sodan alettua kasvanut 150:stä jäsenestä 400:aan, vaikka kaupunki on ollut jatkuvien pommitusten kohteena. Mykolajivin helluntaikirkon jäsenistä noin puolet joutui pakenemaan Länsi-Eurooppaan. Silti seurakunta on maaliskuun jälkeen kasvanut 80 prosentilla.

Euraasian kristityt rukoilevat nyt, että Ukrainan herätys voisi levitä entisen imperiumin eri kansojen pariin. Siksi Avainmedia aloittaa yhteistyön idän ja lännen kristittyjen kanssa järjestämällä lähetysraamattukoulun Kaukasiassa ”herätyksen soihdunkantajille” keväällä 2023. Tahdomme uskoa, että tämä vielä muuttaa idän kansojen tulevaisuuden ja että herätys voi ajan myötä tulla myös Länsi-Eurooppaan ja antaa kasvua meidänkin keskuudessamme.

– Muistakaa erityisesti kouluun hakevia lähetyskandidaatteja ja heidän perheitään rukouksin. Monet uhraavat kaikkensa, jotta ”tämän valtakunnan evankeliumi voitaisiin saarnata kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille” (Matt 24:14). Näin voisimme raivata viimeiset esteet vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen tulemuksen tieltä, pyytää lähetyspastori Rauli Lehtonen.

Tue kohdetta – lahjoita