Ukrainan sodasta huolimatta Keski-Aasian, Kaukasian, Ukrainan, Valko-Venäjän ja Baltian seurakunnissa lähetystyö kuuluu edelleen tärkeimpien työmuotojen joukkoon.

Avainmedia kouluttaa sodan varjoista lähteviä lähetystyöntekijöitä

Jaa uutinen

23.2.2023

Ukrainan sodasta huolimatta Keski-Aasian, Kaukasian, Ukrainan, Valko-Venäjän ja Baltian seurakunnissa lähetystyö kuuluu edelleen tärkeimpien työmuotojen joukkoon.

Vuodenvaihteessa (2022–2023) eri lähetysjärjestöjen edustajat kokoontuivat Avainmedialle suunnittelemaan media- ja lähetystyön koulutusta IVY-alueen kansallisille työntekijöille.

Ennen pandemiaa koulutimme seurakuntien istuttajia Venäjällä ja Ukrainassa suomensukuisten ja Euraasian saavuttamattomien kansojen pariin. Sodan alettua tilanne kuitenkin muuttui hyvin dramaattisesti.

Mitä pitäisi tehdä, kun slaavilaiset maat kutsuvat lähettikandidaatteja armeijaan ja heitä lähetetään jopa rintamalle? Kuinka opiskelu tulisi järjestää, kun on sähkökatkoja ja luokkasalit pimenevät? Mikä seurakunta haluaa lähettää parhaat jäsenensä lähetystyöopintoihin kouluun, jossa joutuu jatkuvasti palelemaan ja usein istumaan lepattavan kynttilän äärellä peläten vihollisen ampumia raketteja ja ohjuksia?

Yksi Kaukasian suurimmista seurakunnista ja sen teologinen seminaari tarjosi meille hienon vaihtoehdon. He haastoivat Avainmedian, Jesus4Eurasian, Ruotsin Vapaakirkon ja Kiovan Raamattuinstituutin järjestämään lähetysraamattukoulun uusien seurakuntien istuttajille. Tässä koulutuksessa mediatyöllä tulee olemaan varsin keskeinen asema.

Nuoret ja vanhat, miehet ja naiset, jotka palavat halusta lähteä laajentamaan Jumalan valtakunnan rajoja, ovat nyt tervetulleita Kaukasiaan. Lähes kolmen kuukauden aikana oppilaat entisen Neuvostoliiton maista koulutetaan työhön, jonka kautta he voivat palvella muslimien, buddhalaisten, ateistien ja ortodoksien asuma-alueilla. Koulutuksen jälkeen he voivat palata takaisin tai muuttaa Venäjälle, stan-valtioihin, Kaukasiaan, Baltiaan ja jopa Ukrainaan istuttamaan seurakuntia evankelioimattomien kansojen ja sodan uhrien pariin.

Rauli Lehtonen

Kuva: Keväällä pidettävä lähetysraamattukoulu vaatii paljon valmisteluja ja esityötä. Viime vuoden (2022) lopulla Keravalla Avainmedian toimistolla järjestyi yksi useista kokoontumisista. Mukana olivat vas. Myggan Kallfors, Rauli Lehtonen, David Dzebisashvili, Gia Jvarsheishvili, Gerard Willemsen, Cecilia Larssen sekä ruudulla Lena ja Otto Rimas sekä Timo Pellinen.

Tue kohdetta – lahjoita