Sodan aikana on kastettu enemmän uskoon tulleita kuin aikaisemmin.

Sota on saanut aikaan herätystä

Jaa uutinen

Euroopassa asuvia ukrainalaisia pastoreita ja evankelistoja on parikin kertaa kokoontunut Suomessa viime kuukausina. He ovat kertoneet, että vuoden aikana Euroopassa on perustettu yli sata ukrainan- ja venäjänkielistä seurakuntaa ja ryhmää. Jotkut evankelistat ovat olleet jo vuosia länsimaissa, osa tullut nyt pakolaisaallon mukana.

Eräskin veli kertoi hänet tavatessani, että hän oli muuttanut Ukrainasta Tukholmaan vaimonsa ja poikansa kanssa muutama vuosi sitten. Pojan sairaus vaati erikoishoitoja, joita ei omassa maassa saanut. Sittemmin hän pohti ja kyseli Jumalalta: ”Mitä minä täällä Ruotsissa teen, miksi minä täällä olen?”

Kun Ukrainan pakolaisia alkoi virrata länsinaapuriimme, hän ymmärsi, että Jumala oli lähettänyt hänet etukäteen ottamaan vastaan ja auttamaan sotaa paenneita maanmiehiä.

Ja maan sisälläkin Ukrainan Helluntaikirkon piirissä on sotavuoden aikana kastettu enemmän uskoon tulleita kuin aikaisemmin. Kun hätä on suurin, monet kääntyvät Jumalan puoleen.

Olemmekin Avainmediassa Jumalalle kiitollisia, että Keravan toimistomme kautta Jumalan Sanaa on virrannut Suomeen tulleille pakolaisille Uusina testamentteina ym. kirjoina tuhansia kappaleita.

Samoin apumme Ukrainassa toimivalle Radio M:lle sekä helluntaikirkon kriisialueiden pastoreille sekä kirjallisuustyö ovat olleet merkittävässä asemassa taistelujen runnomassa maassa.

Kuva: Ukrainalaisilla on voimakas yhteenkuuluvuuden tunne, mikä osaltaan tehostaa evankelioimistyötä maanmiesten parissa ulkomaillakin.

Heikki Jäntti

Tue kohdetta – lahjoita