"Olen niin kiitollinen Jumalalle kaikesta Hänen avustaan!"

Christinen perhe pääsi Mariupolista turvaan Israeliin 

Jaa somessa

Christine saapui perheensä kanssa Israeliin raskaan matkan jälkeen Mariupolista, Ukrainasta, reilu vuosi sitten. He asettuivat asumaan Ramlan kaupunkiin, jossa sijaitsee Avainmedian tukema messiaaninen seurakunta Calling of Israel.

Christine kertoo tarinansa:

– Kun sota alkoi ja ensimmäiset räjähdykset kuuluivat, ajattelin, että sota loppuu kyllä pian, kunhan odottelisimme jonkin aikaa. Mutta tilanne paheni päivä päivältä. Olosuhteet Mariupolissa olivat pian järkyttävät. 

– Piilottelin poikieni kanssa kellarissa. Kotimme oli tuhoutunut. Kärsimme nälästä, kylmyydestä ja jatkuvasta kuolemanpelosta. Sitten sain kuulla humanitaarisesta käytävästä, jota kautta saattaisimme päästä pois kaupungista. Päätin tarttua tilaisuuteen. Juoksimme vanhempieni luo, jotta me kaikki lähtisimme pois kotikaupungistamme. 

– Vanhempani eivät olisi uskaltaneet paeta. Isäni auton ikkunat olivat särkyneet räjähdyksessä. Tärisin pelosta, kun taivuttelin vanhempiani lähtemään. Lopulta pääsimme lähtemään. 

– Suurella vaivalla saavuimme Berdjanskiin ja sieltä Zaporižžjan kaupunkiin. Päätimme pyytää siellä apua Ukrainan juutalaisyhteisöltä, koska äitini on osittain juutalainen. Tapasimme synagogassa avuliaan Oleg-nimisen miehen, joka auttoi meitä siirtymään Vinnytsjaan ja sieltä Moldovan kautta Israeliin. 

– Kun saavuimme Israeliin, meillä ei ollut yhtään mitään. Ei omaisuutta, ei ruokaa, ei rahaa. Äitini on syntynyt avioliiton ulkopuolella, joten meidän piti vahvistaa juutalaisuutemme DNA-testillä. 

– Sain onneksi töitä. Hankin nyt toimeentulon itseni lisäksi neljälle ihmiselle: äidilleni, isälleni ja kahdelle pojalleni. Siivoan päivittäin taloja ja asuntoja.

– Täällä Ramlassa tapasin ihanan naisen, Ludmilan, joka kertoi minulle ”Calling of Israel” -seurakunnasta, joka auttaa maahanmuuttajia ja Ukrainan pakolaisia. Meidät kutsuttiin tapaamiseen, ja nyt saamme joka kuukausi ruoka-apua! Lisäksi meidät vietiin Ashdodiin Beit Hallel -seurakunnan vaatevarastolle, josta sain kerätä vaatteita koko perheelleni. Olen erittäin kiitollinen kaikille näille ihmisille, jotka auttavat meitä. Seurakunta järjestää kokoontumisia ja retkiä, joihin osallistumme mielellämme. Olen niin kiitollinen Jumalalle kaikesta Hänen avustaan!

Tue kohdetta – lahjoita