Meillä on tehtävä

Meillä kristityillä on presidenttejä suurempi johtaja, Herramme Jeesus Kristus, jolta olemme saaneet tehtävän toimitettavaksi.

Jaa blogikirjoitus

Amerikkalainen kirjailija Elbert Hubbard kirjoitti vuonna 1899 kirjasen ”A Message to Garcia”, joka saavutti suuren suosion. Myöhemmin, vuonna 1966, Kristillisen Kirjallisuuden Seura julkaisi sen suomeksi nimellä ”Sanoma Garcialle”. Kirjasessa on vain yksi tarina, joka sijoittuu Espanjan–Yhdysvaltojen sotaan 1898. Sota liittyi Kuuban itsenäistymishankkeeseen, jota Yhdysvallat tuki.

Yhdysvaltojen presidentillä William McKinleyllä oli tärkeä viesti, joka piti saada toimitettua Kuuban viidakkoon vastarintaliikkeen johtajalle kenraali Calixto Garcialle. Eräs presidentin neuvonantaja sanoi presidentille: ”On mies nimeltä Rowan. Jos joku, niin hän kykenee viemään viestin Garcialle.” Rowan kutsuttiin paikalle ja hänelle annettiin salainen viesti kuljetettavaksi. Rowan otti kirjeen, taitteli sen öljytyn kangaskääreen sisään ja sitoi kääreen rinnalleen nahkanyörillä. Sitten hän lähti matkaan, nousi neljän päivän päästä avoveneestä maihin Kuuban rannikolla, häipyi viidakkoon ja ilmestyi kolmen viikon päästä toisella puolella Kuubaa ojentaen kirjeen kenraali Garcialle.

Tarinan ydin ei kuitenkaan ole tämä seikkailu, vaan se, että saadessaan presidentiltä toimeksiannon kirjeen viemisestä Rowan ei kysynyt ”Missä Garcia on, miten suoritan tehtävän?”

Hubbardin kirjanen kertoo kuinka tämä eleetön, tehtäväänsä täysin omistautunut mies oli suorittanut saamansa vaikean ja vaarallisen toimeksiannon ilman mitään perehdytystä, ohjeistusta, neuvoja ja tukea. Kirjoittajaa inspiroi suunnattomasti se proaktiivisuus, oma-aloitteisuus, toimeliaisuus ja omistautuminen, jota Rowan osoitti ja joka voi olla esimerkkinä ihan kaikille ihmisille, olivatpa he missä tehtävässä tahansa.

Meillä kristityillä on presidenttejä suurempi johtaja, Herramme Jeesus Kristus, jolta olemme saaneet tehtävän toimitettavaksi. Voimmeko tänään heittäytyä omilla lahjoillamme ja resursseillamme saamamme tehtävän suorittamiseen? Ilman tukea meidän ei toki tarvitse tehtävään lähteä, sillä Jeesus on luvannut, että hän on Henkensä kautta läsnä elämässämme joka päivä. Evankeliumin levittäminen on kaikkien, koko Jumalan perheväen, asia. Voimme siis tehdä sen yhdessä ja yhteistyössä.

Siunattua yhteistyön vuotta 2024!

Lisää lukemista

Avainblogi

Oletko sinä valonsytyttäjä?

”Viikoittaisen rukousillan piti alkaa, mutta kukaan uskovista ei uskaltanut lähteä kodistaan.” 

Avainblogi

Iloa työtoveruudesta

Jumalan valtakunnan työn tukeminen oman varallisuuden kautta pitää sisällään suuren siunauksen.